Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ook dít symptoom kan een teken zijn dat je het coronavirus hebt opgelopen

Een nieuw symptoom wordt aan de lijst toegevoegd.

Ook dít symptoom kan een teken zijn dat je het coronavirus hebt opgelopen

Wetenschappers hebben opgeroepen om huiduitslag toe te voegen aan de officiële NHS-symptomenlijst voor het coronavirus. Een nieuwe studie beweert dat huiduitslag een teken kan zijn dat iemand het virus heeft opgelopen.

Symptomen

Wetenschappers van het King’s College London keken naar gegevens van 20.000 Britten die positief waren getest op het virus, of waarvan sterk werd vermoed dat ze het hadden. Ze ontdekten dat 9% van de coronaviruspatiënten huiduitslag had gehad, terwijl 8% van de mensen met andere symptomen ook een huidaandoening had.

Wetenschappers willen nu dat huiduitslag officieel door de NHS wordt erkend als een symptoom van het virus, om te voorkomen dat een groter aantal gevallen niet in beeld komt.

Lees ook: Dít neveneffect van het coronavirus is nog niet eerder voorgekomen

Huiduitslag

Dr. Mario Falchi, die het onderzoek leidde, vertelde dat Covid-19-patiënten wekenlang last hadden van huiduitslag. Terwijl het bij de andere symptomen niet weken duurt voordat het minder wordt.

Veel virale infecties kunnen er ook voor zorgen dat de huid uitbarst bij huiduitslag of vlekken, zoals mazelen en gordelroos. De arts schreef in de studie dat "een groter bewustzijn van het publiek en gezondheidswerkers over huidveranderingen van Covid-19 een efficiëntere identificatie van nieuwe en eerdere clusters van de ziekte zal mogelijk maken."

Bron: Metro UK I Beeld: BSR