Sylvie Meis openhartig over haar verloofde én hun uitgestelde huwelijk

Sylvie Meis wilde niet naar huis na afscheid van zoon Damián

Het emotionele afscheid in Denemarken viel Sylvie erg zwaar.
Sylvie Meis

Vorige week moest Sylvie Meis afscheid nemen van haar zoontje Damián. De jonge voetballer moest vanwege zijn voetbalcarrière naar zijn vader Rafael van der Vaart in Denemarken verhuizen. Het afscheid viel Sylvie zwaar, zo laat ze weten aan het Duitse RTL.

Afscheid

Nadat Sylvie afscheid nam van haar zoontje, is de presentatrice meteen op vakantie gegaan om haar gedachten te verzetten. "Om mij af te zonderen en om het empty nest syndrome nog even niet te voelen. En om niet meteen naar huis te gaan, naar mijn normale leven. Want dat is nu natuurlijk compleet anders", vertelt ze.

Ondanks de afstand heeft Sylvie wel veel contact met Damián. "Gelukkig bellen en FaceTimen we veel en elk weekend ga ik naar hem toe. Dat helpt."

Emotioneel

RTL Boulevard deelde vorige week een filmpje van het emotionele afscheidsmoment tussen Sylvie en Damián. Moeder en zoon knuffelden elkaar stevig en Sylvie kon haar tranen nauwelijks in bedwang houden.

In de video waren ook Rafael, Estavana Polman en hun dochtertje Jesslynn op de achtergrond te zien. De handbalster riep nog naar Sylvie: "Rij voorzichtig", waarna ze allemaal naar elkaar zwaaien.

Verhuizen

Dat Damián gaat voetballen bij Esbjerg FB in Denemarken, de club waar Rafael zijn professionele voetbalcarrière beëindigde, was voor Sylvie geen makkelijke keuze. Dit liet de presentatrice eerder al weten in een interview met de Duitse krant Bild.

"Ik heb even nagedacht en hij zei me ook dat dit echt zijn droom was. Het was voor mij wel emotioneel", vertelde ze. Gelukkig is het contact met Rafael en Estavana goed.

Damián woonde al jaren bij zijn moeder Sylvie in Duitsland, terwijl zijn halfzusje Jesslynn bij Rafael en zijn vriendin Estavana in Denemarken woont.

"We hebben veel met elkaar gepraat en contact gehad. Ook met Estavana erbij. Het waren fijne gesprekken", ging ze verder. "Het is echt een droom dat het zo goed gaat. Dat is voor een kind ook een fijn gevoel", aldus Sylvie.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f73e8aec29da', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });