Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Spectaculaire show @ SuperTrash

Zaterdagavond showde SuperTrash haar herfst/winter collectie voor 2013/2014 in de Hollandsche Manege te Amsterdam. De ni...

Spectaculaire show @ SuperTrash

Zaterdagavond showde SuperTrash haar herfst/winter collectie voor 2013/2014 in de Hollandsche Manege te Amsterdam. De nieuwe lijn werd geshowd in de vorm van een parade van onder andere modellen op segways, paarden en quads. Wow!

Olcay Gulsen vertelt: “Na de overweldigende show van vorig jaar wilden we dit jaar iets totaal anders. Ik was enorm geïnspireerd door de mythologie rondom The Amazones en deze collectie is dan ook ontworpen vanuit dit thema.” Onder creatieve leiding van Maarten Spruyt en op de beats van DJ Joost van Bellen werd het ‘New Amazons’ gevoel vertaald naar vijf thema’s.

Country Charm – Dit thema staat voor de klassieke charme van de Engelse country side. Sophisticated elegantie waarbij blauw- en bordeauxrode tinten zorgen voor een nonchalante uitstraling. Denk bij deze lijn aan gebreide truien op minirokjes, spijkerbloesjes en klassieke bloemenshorts. Een perfecte combinatie van klassiek en modern.

Show Hunter – Binnen dit thema staat de ruiter wereld centraal. De collectie bestaat uit tailored wollen jassen, loafers met ponyharen, elegante jurkjes en luxe gebreide items die worden afgestyled met sleehak laarzen.

Night Rider – Houd je meer van rock ’n roll? Dan is de kleding geshowed tijdens het ‘Night Rider’ thema helemaal jouw ding. Dit thema bestaat uit biker jasjes, korte shorts en tweedelige smokings voor een edgy-chic look.

Modern Cavalry – Binnen dit thema zorgen shorts met bloemenprint, jasjes met geaccentueerde schouders en legergroenen trenchcoats voor een androgyne uitstraling met een vrouwelijke twist. Glamazon – Glamazon staat voor de krachtige stijl van de amazone anno nu. Tijdens dit thema droegen de modellen onder andere suède jasjes, maxi jurken, leren broeken en glanzende gebreide items.

“De show is een bonte parade van indrukken. Ik ben ontzettend trots dat we weer totaal iets anders hebben laten zien. Voor mij kwam alles samen vanavond: de collectie, de locatie, de styling, de modellen, de muziek en de sfeer!” Aldus Olcay Gulsen na de show.

Het was een verre van normale modeshow: alle modellen hoefde niet te lopen! Ze reden voorbij op onder andere segways en paarden. Bij één van de paarden leek het bijna fout te gaan. Het paard begon flink te steigeren terwijl het nog geen meter van het publiek verwijderd was… Maar gelukkig liep het goed af.

Parade van BN’ers

Een feestje van SuperTrash is natuurlijk niet compleet zonder een horde BN’ers. Op het VIP-balkon troffen we onder andere ontwerper Fred van Leer, stylist van de sterren Danie Bles, Maik de Boer, Valerio en actrices Marly van der Velden en Caroline Spoor aan.

Wij worden heel erg hebberig van deze show. Wat vinden jullie van de nieuwe collectie van SuperTrash?

Catwalk: Peter Stigter

Backstage en front row: Laurent Claassen- Eyes for Mood Photography