Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

6 trucjes om elegant op high heels te lopen

You got this!

6 Trucjes om elegant op high heels te lopen

Veel vrouwen zullen de haat-liefdeverhouding die wij hebben met hakken wel herkennen. Ze kunnen je outfit enorm vrouwelijk en sexy maken, maar oh wat kunnen we die killer heels soms vervloeken. Wil jij toch graag elegant op hakken kunnen lopen? We got you! Met deze zes trucjes paradeer jij dit weekend elegant en pijnloos in je favoriete paar high heels.

1. Loop van hiel naar teen

Het ene ding dat je vooral niet moet doen als je elegant wil overkomen op hakken, is je voeten neerzetten alsof je platte schoenen draagt. Dus onthoud: eerst je hiel, dan je tenen. Zo zal het er veel natuurlijker uitzien.

2. Slow it down

Proberen om snel op hakken te lopen kan er nogal ongemakkelijk uitzien. Slow it down a bit! Breng je snelheid wat omlaag en je komt gelijk meer zelfverzekerd en relaxed over.

3. Babystapjes

Het dragen van hakken maakt je pas korter dan normaal, dus je moet twee keer zoveel stappen nemen voor precies dezelfde afstand. Daarom raden wij aan om vooral geen hele grote stappen te nemen als je een paar high heels draagt.

4. Lean back

Vooral op hoge hakken kan je bovenlichaam nog wel eens wat naar voor gaan hangen. Dit is niet de meest flatteuze houding, dus zorg ervoor dat je altijd juist iets naar achter leunt met je bovenlichaam. Dit kan misschien een beetje onnatuurlijk aanvoelen maar het ziet er wel fabulous uit.

5. Juiste maat

Zorg ervoor dat je hakken als gegoten zitten. Het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar wij zijn er zeker van dat iedereen wel een paar hakken in de verkeerde maat in zijn kast heeft staan. Wat moet je ook als je droomschoenen alleen nog maar in een maatje kleiner dan je daadwerkelijke maat te verkrijgen zijn.

6. Rechte lijn

Een echte no go is naar beneden kijken als je loopt. Ten eerste creëer je een ongemakkelijke houding en ten tweede doet het ook niet veel goeds voor je evenwicht. Zorg er dus altijd voor dat je rechtop staat en vooral trots omhoog kijkt. You got this!

Bron: Who What Wear | Beeld: Adobe Stock