Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zac Posen creëert jurk van 24-karaats goud

Twee jaar geleden werkte Magnum Ice Cream nog samen met Karl Lagerfeld, nu is het de beurt aan ontwerper Zac Posen. Voor...

Zac Posen creëert jurk van 24-karaats goud

Twee jaar geleden werkte Magnum Ice Cream nog samen met Karl Lagerfeld, nu is het de beurt aan ontwerper Zac Posen. Voor de lancering van de nieuwe Magnum Gold, een ijsje met een laagje goudkleurige chocolade, heeft Posen een one-of-a-kind 24-karaats gouden japon ontworpen.

De jurk heeft een waarde van bijna 1,2 miljoen euro en is bedekt met meer dan tien duizend met de hand-bevestigde pailletten. De pailletten zijn gemaakt van 24-karaats bladgoud. De jurk wordt later deze maand voor het eerst publiekelijk getoond op een première tijdens Tribeca Film Festival.

In de korte film ‘As Good As Gold’ speelt acteur Joe Manganiello een goud dief die verliefd wordt op actrice Caroline Correa, die natuurlijk de gouden jurk van Posen draagt.

Voor alle mensen die niet aanwezig zullen zijn bij het festival maar toch graag de jurk willen bewonderen: op 18 april wordt de jurk ook zichtbaar voor publiek op de Facebook pagina van Magnum.

Bron beeld: Magnum