Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

'Sabia Boulahrouz opnieuw voetbalvrouw'

Sabia Boulahrouz is vooral bekend als de ex van Khalid Boulahrouz en als de beste vriendin van Sylvie van der Vaart, ma...

'Sabia Boulahrouz opnieuw voetbalvrouw'

Sabia Boulahrouz is vooral bekend als de ex van Khalid Boulahrouz en als de beste vriendin van Sylvie van der Vaart, maar vandaag is haar naamsbekendheid in één klap veel groter geworden. Volgens de Duitse krant Bild wordt Sabia namelijk opnieuw voetbalvrouw, omdat ze een relatie met Rafael van der Vaart zou hebben.

De 35-jarige Sabia Boulahrouz is geboren in Duitsland, maar heeft een Turkse achtergrond. Voordat Sabia voetballer Khalid leerde kennen, werkte ze volgens RTL Boulevard als gogo-danseres. In de periode dat Khalid voor voetbalclub HSV speelde, sloeg de vonk tussen de twee over en het stel trouwde in 2005.

Tijdens het EK in 2008 kwam Sabia groot in het nieuws vanwege zwangerschapscomplicaties. De zwangere vrouw van de speler van het Nederlands elftal werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Daar werd hun baby drie maanden te vroeg geboren. Kort hierna overleed het dochtertje van Sabia en Khalid.

In de moeilijke periode prees Sabia haar man voor zijn steun: "Khalid was er steeds voor me. Hij heeft ons er gewoon doorheen gepusht. Hij is een sterk persoon en ik ben blij dat hij mijn man is." Het stel kreeg uiteindelijk nog twee kinderen, Amaya en Daamin.

Sylvie en Sabia leerden elkaar kennen in de periode dat hun mannen bij HSV speelden en ze allebei in Hamburg woonden. Sindsdien zijn de twee voetbalvrouwen onafscheidelijk en worden ze regelmatig samen gespot. In januari maakten zowel Sylvie en Rafael als Sabia en Khalid hun scheiding bekend. Volgens Sabia pasten Khalid en zij niet meer bij elkaar.

Bron: BuzzE - Beeld: ANP