Gedumpte bruid geeft huwelijk heel andere wending

Op 1 november zou de 23-jarige Shelby Swift in het huwelijksbootje stappen, maar de mooiste dag van haar leven kreeg een...

Lees ook

Op 1 november zou de 23-jarige Shelby Swift in het huwelijksbootje stappen, maar de mooiste dag van haar leven kreeg een totaal andere wending. Ze werd vijf dagen voor de grote dag verlaten door haar aanstaande man. Een nachtmerrie, maar ze ging niet bij de pakken neer zitten. Want een fotoshoot (compleet met alles erop en eraan) waar ze zich zo op verheugd had, die komt er hoe dan ook. Dan maar zonder bruidegom.

“Ik was echt in shock toen ik hoorde dat ik niet meer ging trouwen en had geen idee wat ik moest denken of doen. Ik was verdoofd en belde in een waas met vrienden, familie en zegde cateraars af.” Toch zorgde ze ervoor dat haar dag niet helemaal verpest werd. Haar vrienden hadden namelijk een briljante ingeving: een trash the dress party.

Lekker gek doen

“Een ‘pity-party’ was het laatste dat ik wilde of nodig had. Sommigen opperden toen het idee van en ‘trash the dress’-feest; dat vond ik eerst een gek idee. Mijn moeder had zo veel geld aan de jurk uitgegeven, die ging ik toch niet zomaar verwoesten? In eerste instantie vond ik dit maar een vreemd idee, maar later wist ik dat zoiets eigenlijk heel goed bij mij past. Achteraf gezien is een jurk maar een jurk, iets materieels.”

Toch een feestje

“De eerste dag in november zou eigenlijk een vrolijke dag worden met vrienden en familie. Ik was niet van plan om de fout van mijn ex-verloofde om mij te laten gaan, mijn geluk in de weg te laten staan. Het resulteerde in een aantal rebelse, maar vooral vrolijke en kleurrijke huwelijksfoto’s mét bruidsmeisjes en familie, maar zonder de bruidegom. En de jurk, ja die moest er ook aan geloven…”

Beeld: Elizabeth Hoard Photography

Laatste nieuws

Zie ook