Zo verwijder je nagellak zónder remover

Zul je altijd zien; wil je vlak voor het stappen nog even snel een vers lakje op je nagels doen, is de fles remover nerg...

Zul je altijd zien; wil je vlak voor het stappen nog even snel een vers lakje op je nagels doen, is de fles remover nergens te vinden, leeg, of gestolen door een sneaky huisgenoot. 

Geen nood, met deze tips verdwijnen die afgebladderde restjes als sneeuw voor de zon.

1. Keukenhulp
Je moet er even geduld voor hebben, maar het werkt gegarandeerd. Door een beetje azijn met sap van een citroen (of limoen) te mengen, creëer je je eigen remover, die dankzij de natuurlijke ingrediënten ook nog eens beter voor je nagels is dan echte remover. Doop vervolgens een watje in het mengsel en wrijven maar!

2. Duik in het medicijnkastje
Bij gebrek aan remover kun je ook altijd even het medicijnkastje opentrekken. Een flesje ontsmettingsalcohol is namelijk een prima vervanger. Ook hier komt er een watje aan te pas waarmee je, net als met normale remover, de lak zo van je nagels wrijft.

3. Even weken
Té simpel, maar o zo effectief: heet water. Zet de kraan op z’n heetst – hou er wel rekening mee dat je de temperatuur nog wel moet kunnen verdragen – en giet een pannetje of ander bakje vol. Dompel je handen onder en hou dit zo’n tien minuten vol. Door het warme water wordt de nagellak zacht, waardoor je het er zonder al te veel moeite af kunt schrapen.

4. Lekkere opfrisser
Ook een handige is een spuitje deodorant of parfum. Hierin zitten vaak oplosmiddelen die net zo goed als remover kunnen dienen. Spuit een van beide zowel op een – daar is-ie weer – watje als op je nagel en wrijf over je nagels. Voor een volledig schonen nagel moet je de handeling misschien een keer of twee herhalen.

5. Nog een laag
Je moet er niet je favo kleur aan verspillen, maar door je nagels nog een keer te lakken en die laag er na zo’n twintig seconden direct weer af te halen met een watje – we zien het al, een post over ‘wat te doen zonder wattenschijfjes’ is een goede opvolger – verdwijnen ook de resten van de vorige lakbeurt. Zorg er voor dat je een dikke laag opsmeert. Des te beter worden oude lakresten meegenomen.

Lees ook: 8 Nagellak kleuren die elke vrouw moet hebben

Laatste nieuws