Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Interview: LaDress founder Simone van Trojen

Het begon met de zoektocht naar hét perfecte jurkje en eindigde in een goedlopend fashion bedrijf met niemand minder dan...

Interview: LaDress founder Simone van Trojen

Het begon met de zoektocht naar hét perfecte jurkje en eindigde in een goedlopend fashion bedrijf met niemand minder dan Kim Feenstra als gezicht. LaDress is hot! Grazia sprak Founder Simone van Trojen over haar succes én welk jurkje nou echt een musthave is.

Kun je meer vertellen over het ontstaan van LaDress?"Als modeliefhebber was ik altijd op zoek naar dat ene multifunctionele jurkje, passend bij de verschillende rollen die ik op dat moment vervulde. Een zoektocht die me er in 2006 toe bracht om mijn droomjurk te creëren: LaDress. Bij LaDress vind je het perfecte jurkje voor elke gelegenheid. Door je jurkje te stylen met verschillende accessoires, transformeer je haar eenvoudig van een draagbaar jurkje voor overdag in een betoverend cocktailjurkje voor 's avonds."

Wat hoop je met LaDress te bereiken?"Het perfecte jurkje is mijn metafoor voor empowerment. Onze ambitie is vrouwen het zelfvertrouwen te geven wat ze nodig hebben om hun hart te volgen en dromen waar te maken. We hebben onlangs LaDress Girls gelanceerd. De inspiratie hiervoor was mijn elfjarige dochter Lise. Ik vind het heel belangrijk om deze boodschap ook aan jonge meisjes mee te geven."

Welke jurk mag deze zomer niet in je garderobe ontbreken?"Een mooie kleur kan een enorm effect hebben op hoe je je voelt. Onze collectie bestaat dan ook uit een regenboog aan kleuren. Grappig genoeg draag ik zelf graag zwart. Op dit moment is Alice mijn favoriete jurk uit de collectie. Alice is gemaakt van Italiaans kant, maar dankzij het veelzijdige model draag ik haar net zo makkelijk naar het bos als naar een feestje. Op vakantie kun je me uittekenen in een maxidress, zoals Goldie, Mignot en Agnes."

Shoppen? Zie hieronder Grazia's top 5 mooiste jurkjes van LaDress.

Alice - lichtblauw, €345

Belle - antraciet, €189

Carla - lichtgrijs, €149

Chatherina - lavender, €149

Goldie - zwart, €119