Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Doe dit elke dag en je ziet er 20 jaar jonger uit

Sommige mensen hebben gewoon geluk met genen en verouderen bijna niet. Er is nu echter een ontdekking gedaan dat ook men...

Doe dit elke dag en je ziet er 20 jaar jonger uit

Sommige mensen hebben gewoon geluk met genen en verouderen bijna niet. Er is nu echter een ontdekking gedaan dat ook mensen die geen mazzel hebben met hun genen een jong huidje kunnen blijven houden. Het kan je huid er zelfs twintig (!!!!) jaar jonger uit laten zien! Hier wil je natuurlijk meer over weten.

Rimpelig

Een onderzoek aan de Harvard Medical School heeft uitgewezen dat als vrouwen hun huid goed tegen de zon beschermen, ze er twintig jaar jonger uit kunnen zien dan vrouwen die hun huid regelmatig hebben blootgesteld aan UV-straling. Dokter Alexa Kimball, dermatologisch professor aan de Harvard Medical School, zegt er het volgende over: "Deze feiten over huiden die zijn blootgesteld aan UV-straling, of er juist tegen beschermd zijn, laten zien hoe dramatisch het effect is van de verwoestende werking van UV-straling op de huid."

Het zonnetje in huis

80% Van de huidveroudering komt door blootstelling aan UV-straling. En dat komt niet alleen door dat weekje bakken op het strand. De meeste blootstelling komt simpelweg doordat je zonder zonnebescherming naar buiten gaat, zelfs in de winter. Ook dat keertje zonnen achter het glas kan al schadelijk zijn. Je hoeft jezelf nu niet op te sluiten in een donkere kamer: een goede SPF op dagelijkse basis doet al wonderen.

Lees ook: Dít doet wijn met je gezicht

Beeld: iStock