Eng: Facebook app is watching you…

Facebook is je beste vriend, maar ook je grootste vijand. De laatste jaren verandert het beleid van het social medi...

Lees ook

Facebook is je beste vriend, maar ook je grootste vijand. De laatste jaren verandert het beleid van het social media kanaal constant, waardoor ze inmiddels bijna alles van jou kunnen zien.

Koekje erbij?

De Facebook app op jouw smartphone houdt alles bij. Wellicht had je ook niet anders verwacht. Maar, óók als je niet bent ingelogd, kunnen ze je altijd en overal volgen.

Heb je je ooit afgevraagd hoe het kan dat Facebook weet dat je op date bent geweest met een Italiaanse hottie die je daarna nooit meer hebt gezien, die opeens in je vriendsuggesties opduikt? Hoe Facebook weet dat je twee jaar geleden een boek online hebt gekocht en je nu voorstelt om de pagina te liken? Ze houden álles in de gaten, van hoe je andere apps op je mobiel gebruikt tot wat je opzoekt op internet en wat je locatie is. Ze lezen berichten mee, checken wie je contacten zijn en wat er in je agenda staat. Problemen mee? Pech gehad. Het wordt tijdens de installatie van de app in die lange lap tekst -die je nooit leest- vermeld.

Scary

Waarom ze dit alles doen? Om doelgericht reclame te maken, daar draait het allemaal om. Zodra ze weten wat jij naar je beste vriendin appt, weten ze ook waar je in geïnteresseerd bent. Maar wat het zo eng maakt, zijn niet de advertenties die je op basis hiervan krijgt. Advertenties krijg je namelijk toch wel. Het is zorgwekkend dat alle verzamelde data opgeslagen wordt in één enorme database. Voor áltijd. En ze hier mee kunnen doen wat ze willen.

Lees ook: Creepy Facebook hack: Je kunt zien wanneer je vrienden slapen

Bron: Pollemma.com, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook