Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Acteur Robin Frings deelt inspirerende boodschap: 'Waar een wil is, is een weg'

Zijn grote droom kwam onlangs uit, iets waar hij anderen mee hoopt te kunnen inspireren.

Robin Frings

Hij maakte onlangs zijn speelfilmdebuut in Buenas Chicas en daarmee kwam de grote acteerdroom van Robin Frings uit. Het is voor de acteur echter geen vanzelfsprekendheid dat zijn carrière momenteel zo in de lift zit. Op Instagram deelt hij daarom een inspirerende boodschap over doorzettingsvermogen en wilskracht, iets dat hem heeft geholpen om zijn droom te verwezenlijken.

Dromen achterna

Toen Robin gevraagd werd voor de Nederlandse bioscoopfilm Buenas Chicas, hoefde hij geen seconde na te denken. Het was iets waar hij al sinds kleins af aan van droomde. Dat hij zijn filmdebuut als dove acteur heeft mogen maken, waarbij hij alleen zijn moedertaal ‘gebarentaal’ gebruikt, is voor hem heel bijzonder.

Robin besloot onlangs op Instagram meer te delen over zijn wens om acteur te worden, maar vertelt eerst hoe hij doof is geworden. "Toen ik anderhalf jaar oud was, kreeg ik een hersenvliesontsteking", begint Robin zijn verhaal in een openhartige video op Instagram. "Op mijn derde leeftijd ben ik geopereerd voor een cochleair implantaat." Twee jaar later moest hij opnieuw onder het mes, omdat er iets mis was met het implantaat.

Geloof in jezelf

Deze tegenslagen weerhielden hem er echter niet van om zijn droom te verwezenlijken. "Als kind wilde ik heel graag acteur worden. En ondanks alles wat er gebeurde toen ik klein was, heb ik altijd in mezelf geloofd." Sinds vorig jaar is zijn droom om acteur te worden dan eindelijk uitgekomen.

Robin hoopt met zijn video anderen te inspireren en heeft een belangrijke boodschap voor zijn volgers. "Geloof altijd in jezelf en geef nooit op. Waar een wil is, is een weg!"

Smaakt naar meer

Robin laat in zijn video doorschemeren dat zijn rol in Buenas Chicas absoluut smaakte naar meer. In gesprek met Grazia vertelde hij eerder al dat hij hoopt veel vaker een rol in een film te bemachtigen. "Ik weet zeker dat ik als slechthorende en dove acteur iets kan bijdragen aan de Nederlandse filmwereld." Zijn absolute droom? En rol bemachtigen in Goede Tijden, Slechte Tijden. Al durft hij dat nog niet helemaal hardop uit te spreken. "Want alles wat ik tot nu toe heb gewenst is uitgekomen." Wij duimen met hem mee!

Showbizz
  • Instagram @ronbinfrings, Archief
  • NL Beeld