Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Leslie Keijzer openhartig over haar leven als realitypersonage

In de YouTube-serie Open Kaart doet ze haar verhaal. 

Leslie

In het nieuwste seizoen van Echte Gooische Moeders is Leslie Keijzer openhartig over de strijd tegen depressie. De realityster staat volledig in de spotlights en krijgt alle lof voor haar kwetsbare verhaal. In de nieuwste aflevering van de YouTube-serie Open Kaart gaat Robbert Rodenburg met Leslie in gesprek over de impact van reality-tv, het begin van Gooische Meisjes en het succes van Echte Gooische Moeders.

Gooische Meisjes

Het begon allemaal toen Leslie samen met Pauline, Bo, Kimberly en Florine werden gevraagd voor de realityserie Echte Gooische Meisjes. Pauline werkte destijds bij producent Eyeworks en zij wilden een serie maken over echte meisjes uit het Gooi. En zo werd het vijftal bij elkaar gezet. Leslie heeft vaak te horen gekregen dat men denkt dat de vriendschap alleen voor de show is, maar dat zit toch iets ingewikkelder in elkaar. "We zijn ooit gewoon met zijn vijven bij elkaar gezet. Pauline, Bo en Kim zijn ouder dan Florine en ik. Maar door de groei in de serie zijn we wel écht vriendinnen geworden. We zaten wel bij elkaar op school, Pauline en Bo waren onze brugklasbegeleiders, omdat ze wat ouder waren. Dus daar kennen we elkaar van, maar in de serie zijn we pas vriendinnen geworden", legt Leslie uit.

Spotlights

Wanneer Leslie terugdenkt aan haar deelname aan Gooische Meisjes, heeft ze dubbele gevoelens. "Het was iets nieuws. Ik was niet altijd het leuke Gooische meisje, ik was een beetje de negatieve. Dat kwam ook wel een beetje door mijn jeugd, maar dat werd niet heel erg duidelijk benoemd. Dus voor mij was het achteraf gezien niet heel erg leuk", aldus Leslie. Haar ouders ging toen ze 13 was op vervelende manier uit elkaar. En zoals dat gaat in een dorp, weet iedereen wat er speelt. De scheiding heeft een behoorlijke impact op Leslie gehad. "Er werd nooit echt naar mij omgekeken. Dat is lastig, want ik kon nooit echt mijn gevoel uiten. Nu ben ik een stuk ouder, en eigenlijk de laatste paar jaar, sinds ik kinderen heb, ben ik aan het praten."

Ondanks alles heeft Leslie absoluut geen spijt, als ze kijkt naar wat het programma haar heeft gebracht. "Omdat ik nu weet dat ik ook in andere programma's zit, zoals Gooische Moeders. In dat opzicht had ik het wel weer gedaan ja", aldus Leslie. "Wel leuk als ik er ook wat aan had verdiend", vervolgt ze lachend. Robbert reageert in shock. Hebben de dames dan echt niks verdiend aan de serie destijds? "Nee, nul. Was meer gewoon, je vindt het leuk of niet", deelt Leslie. "Maar ja, als je 17 bent en je zit ineens in een serie en opeens mag je naar alle feestjes toe en je mag VIP staan... Dat vond ik helemaal fantastisch."

Echte Gooische Moeders

Nu het vierde seizoen van Echte Gooische Moeders in volle gang is, zien we een heel andere Leslie. De openheid over haar depressie en gedachten over de dood raken de kijkers enorm. Wanneer Robbert haar vraagt of ze zich nog kan herinneren wanneer zo'n gedachte over de dood echt bewust binnenkwam, wordt Leslie emotioneel. "Ik zat in bad, en toen heb ik tegen Goof gezegd, echt huilend heb ik hem omhelsd, en zei ik 'ik wil niet meer'", deelt ze. "Het was de hel, echt het ergste in mijn leven."

Gelukkig is Leslie die heftige depressie de baas geworden, en kan ze nu volmondig zeggen dat ze gelukkig is. Sterker nog, ze kan zich zelfs amper voorstellen dat ze zo diep heeft gezeten. "Ik doe gewoon wat ik leuk vind, waar ik zin in heb. Leuke dingen zoals dit, met mijn kinderen, mijn man, en mijn vriendinnen. Echt fijn dat je gewoon weer leuke dingen kan doen. Uit eten bijvoorbeeld", vertelt Leslie lachend. En dat zien we ook: Leslie straalt en lacht. Fijn!

Showbizz
  • YouTube Robbert Rodenburg
  • NL Beeld