Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Perrie Edwards over comeback: 'Voel me bevoorrecht dat ik ook als soloartiest warm word ontvangen'

'Het is zeker even wennen zonder de meiden van Little Mix'

Perrie Edwards

Ze verbrak record na record met Little Mix, maar nu wil Perrie Edwards de wereld veroveren in haar uppie. Haar debuutsingle Forget About Us is hard op weg om dé zomerhit van 2024 te worden. Grazia sprak haar exclusief.

Terug in de spotlights

Perrie Edwards is terug! Hoe ze het vindt om weer in de spotlights te staan? "Zo leuk! Ik word overal met open armen ontvangen en geniet met volle teugen", zegt ze in Grazia's Summer Issue. "Ik ben lekker veel aan het rondreizen, zie bekende en nieuwe gezichten en ben overall heel erg blij."

Toch is het ook gek zonder de andere meiden van Little Mix. "Het is zeker even wennen. Ik heb de hele tijd het gevoel dat ze naast me zitten of achter me lopen! Dan kijk ik om en denk ik: o ja, ze zijn er niet", aldus de zangeres. "Een bizarre ervaring, maar ik voel me heel bevoorrecht dat ik ook als soloartiest zo warm word ontvangen."

Prestatiedruk

Of Perrie extra druk voelt om te presteren na alle successen die ze in het verleden met Little Mix heeft behaald? "Toen het nummer eenmaal uit was en positief werd ontvangen, voelde ik me wel heel erg opgelucht", zegt ze. "Ik denk dat je altijd een bepaalde druk voelt, omdat je natuurlijk wilt dat mensen je muziek leuk vinden. Ik heb me heel lang heel druk gemaakt, maar op een gegeven moment dacht ik wel: you know what, het belangrijkste is dat ík blij ben met wat ik maak", stelt Perrie. "En als ik daar andere mensen ook blij mee kan maken, dan is dat alles wat ik me als artiest kan wensen."

Succes als soloartiest

Wat betekent succes voor Perrie, als soloartiest? "Ik moet zeggen dat ik nu al heel tevreden ben", zegt ze. "Little Mix is twaalf jaar ontzettend succesvol geweest, maar toch werden we als girlband vaak niet serieus genomen. We werkten zó hard om onszelf te bewijzen. En het werkte: we verbraken records, reisden de hele wereld over en hadden de tijd van ons leven. Maar als soloartiest wil ik mezelf van die druk verlossen", stelt de zangeres. "Ik hoef geen punt meer te maken of te bewijzen dat ik een podium verdien – ik wil gewoon muziek maken die ik leuk vind, genieten van optredens en mijn fans blij maken. I’m just enjoying the ride."

Showbizz
  • Tekst: Ivana Batstra
  • NL Beeld