Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dilemma's met Floris Göbel: romantisch op de bank met je vriendin of met meneer Tortellini?

Grazia legt Floris diverse dilemma's voor. 

Floris Göbel

Zijn eerste kinderboek Floris en meneer Tortellini is nu uit. Grazia legt Floris Göbel daarom een paar pittige dilemma's voor. Kiest de dierenexpert liever voor een avondje op de bank met zijn vriendin of met zijn koningspython?

Presenteren of schrijven?

“Het maakt me niet uit of ik presenteer of schrijf, als ik maar zoveel mogelijk mensen kan enthousiasmeren voor onze prachtige natuur. Ik heb net een boek gemaakt, Floris en meneer Tortellini - De jacht op de dierendief, waarin ik avonturen beleef met mijn koningspython en kinderen spelenderwijs van alles leer over dier en natuur in Nederland.”

Romantisch op de bank met je vriendin of met meneer Tortellini?

“Nou, dan kies ik wel voor mijn vriendin, ik denk dat ik er anders niet meer in kom, haha. Met meneer Tortellini is het ook heel gezellig, maar de gesprekken zijn redelijk eenrichtingsverkeer en kort. Dan ga ik toch voor die wederzijdse gezelligheid. Bovendien kan meneer Tortellini dit niet lezen, en Merel wel.”

Duiken met witte haaien of dansen met koningscobra's?

“Duiken met witte haaien staat nog altijd op mijn bucketlist. De onderwaterwereld is magisch. Praten gaat niet, dus het is er één en al rust, waardoor je heel erg in het moment bent. De haai is een van mijn favoriete dieren, waarvan de witte haai een van de grote eindbazen is.” Ha!

Benieuwd naar alle dilemma's die we Floris hebben voorgelegd? Je leest het vanaf woensdag 19 juni in de nieuwste Grazia!

Showbizz
  • Interview: Jill Waas
  • NL Beeld