Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wedding bells! Louisa en Rowan voor de tweede keer getrouwd

Hoewel het koppel blijer is dan ooit, had het tweede huwelijk ook een vervelende aanleiding.

Louisa Rowan

Louisa Janssen en Rowan van de Bovenkamp vormen een van de bekendste realitykoppels. De twee zijn al meer dan 23 jaar samen, waarvan 10 jaar getrouwd. Toch hadden ze nog één grote wens: elkaar in de kerk het jawoord geven – iets wat destijds werd geweigerd.

Tweede keer trouwen

Louisa en Rowan zijn opnieuw in het huwelijksbootje gestapt! Voor de camera van RTL Boulevard vertelt het stel enthousiast over hun tweede huwelijksfeest. En hoewel ze super blij zijn dat ze elkaar voor de tweede keer het jawoord hebben gegeven, had de reden voor het tweede huwelijk ook een ietwat vervelende reden.

Het koppel, dat een christelijke achtergrond heeft, wilde namelijk heel graag in de kerk trouwen. Maar dat werd toen niet geaccepteerd. "Tien jaar terug hebben we dat geprobeerd maar toen heeft de kerk letterlijk opgehangen, want toen waren we van hetzelfde geslacht", aldus Rowan.

Nu, zo'n tien jaar later, hebben de twee na lang zoeken een Belgische priester gevonden die bereid was om de twee in de echt te verbinden. Louisa vertelt: "We hebben een priester gevonden die heel open-minded is." Toch vindt manlief Rowan het nog altijd niet te begrijpen dat de kerk toen niet bereid was ze te laten trouwen. "In de Bijbel staat ook geschreven 'iedereen is Gods kind'. Dus dat bewijst dat ook."

Realityserie

Dit spektakel kan het realitykoppel natuurlijk niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. Daarom is er en hele nieuwe serie rondom het tweede huwelijk gebouwd: Louisa en Rowan, de Italiaanse bruiloft. Oeh!

Hoewel we later dus nog uitgebreid kunnen genieten van de hele aanloop en het uiteindelijke sprookjeshuwelijk in Toscane, deelt Louisa alvast een voorproefje op haar Instagram.

Wauw, dat belooft wat!

Goede relatie

Louisa en Rowan kregen een relatie toen ze nog tieners waren. De twee zijn dus al heel lang samen. Maarre, wat is het geheim van hun lange relatie? “Jong beginnen”, grapte Rowan toen Grazia hen afgelopen zomer sprak. “Ik denk dat het belangrijk is dat je veel samen met elkaar blijft doen in het leven. Dat je tijd maakt voor elkaar”, vindt Louisa.

“En blijf veel met elkaar praten. Dat is heel belangrijk”, vult Rowan aan. “Ook moet je vertrouwen in elkaar hebben. Die twee dingen zijn echt heel belangrijk.”

Louisa en Rowan, de Italiaanse bruiloft zie je vanaf 15 augustus bij TLC en HBO Max.

Showbizz
  • RTL Boulevard, Archief, Instagram @louisa.janssen
  • NL Beeld / Heukers Media