Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oh no: Bridgerton-fans boos vanwege schrappen verhaallijn

'Dit maakt me echt pissig!' aldus een fan.

Bridgerton

In het derde seizoen van Bridgerton staat niet alleen het liefdesverhaal van Penelope Featherington en Colin Bridgerton centraal, maar ook die van Francesca Bridgerton. Fans die ook de boeken hebben gelezen, keken massaal uit naar het moment waarop de grote liefde van Francesca onthuld zou worden. In de laatste aflevering van dit seizoen krijgen we ook daadwerkelijk een glimp van haar secret lover te zien. Maarre, in plaats van een man, zoals in de boeken staat, gaat het om een vrouw. Wait, what? Fans zijn dan ook not amused over deze plottwist in de verhaallijn.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de afloop van Bridgerton seizoen 3.

Het verhaal in de boeken

In de Bridgerton-boeken trouwt Francesca Bridgerton met John Stirling, beter bekend als Lord Kilmartin. Deze verhaallijn komt ook terug in het derde seizoen van de Netflix-serie. Hoewel Francesca haar rust bij hem vond, bleef de echte passie uit. Toen John vervolgens onverwachts kwam te overlijden, werd dat liefdesvlammetje aangewakkerd bij iemand anders. Namelijk bij Michael, de neef van haar overleden man. Bij hem vond Francesca de hartstocht waar ze altijd al naar zocht.

Plottwist

Maar de makers van de serie hebben voor een opvallende plottwist in deze verhaallijn gekozen. Lezers keken enorm uit naar het moment waarop de acteur die Michael zou spelen voor het eerst zou opduiken, maar dat gebeurde niet. In de laatste aflevering werd niet neef Michael, maar nichtje Michaela voorgesteld. Voor veel trouwe lezers van de boeken viel deze onthulling enorm tegen. In de boeken wordt namelijk ook uitgebreid ingegaan op de vruchtbaarheidsproblemen van Francesca. Een onderwerp dat lezers graag in de serie terug hadden gezien. En die teleurstelling laten ze massaal horen op onder meer X.

Boze fans

Boze fans vinden dat de makers van de serie te veel bezig zijn met het creëren van een 'woke-verhaal', in plaats van 'het echte verhaal' verfilmen. "Ik haat dit zó erg", schrijft iemand op X. "Francesca's vruchtbaarheidsproblemen en haar wanhopige wens om een ​​baby te krijgen, maken van haar het beste Bridgerton-verhaal", vindt een ander. Een derde schrijft: "Dit maakt me echt pissig!"

Showbizz
  • X, RTL Boulevard
  • Bridgerton/Netflix