Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oeeh! Italiaanse bruiloft Louisa en Rowan te zien in nieuw programma

De grootste wens van Louisa en Rowan is uitgekomen: het stel is voor de kerk getrouwd!

Louisa en Rowan

Onlangs ging er een langgekoesterde wens in vervulling voor Louisa en Rowan: ze zijn in het prachtige Italië getrouwd voor de kerk. En dat is bijzonder, want ze zijn het eerste transgenderkoppel ter wereld die in het huwelijksbootje stapten. Alles rondom de bruiloft én de grote dag zelf, is binnenkort te zien in een gloednieuw programma op TLC en HBO Max.

Italiaanse bruiloft

Louisa en Rowan zijn getrouwd voor de kerk, en daarmee is hun grootste wens uitkomen! Bovendien is dit een uitzonderlijk moment. Want voor zover bekend is, trouwde nog niet eerder ter wereld een bekend transgenderkoppel waarvan beide personen zich als trans identificeren. Om dit heugelijke feit te vieren, moest er natuurlijk groots uitgepakt worden. Het stel koos daarom niet voor een bescheiden feestje in Steyl, maar een heuse droombruiloft mét bijbehorend knalfeest in het land van de liefde: La Bella Italia!

Met hulp van kennissen zoals Mary Borsato voor de trouwjurk, Hella Huizinga als weddingplanner en nicht Johanna als ceremoniemeester loopt alles natuurlijk gesmeerd. Maar zoals we gewend zijn van Louisa en Rowan gaat niets helemaal zonder de nodige uitdagingen... Wel altijd mét de bijkomende hilariteit! Alle voorbereidingen én de bruiloft zelf zijn te zien in Louisa & Rowan: De Italiaanse Bruiloft.

Tweede huwelijk

Tien jaar geleden gaven Louisa & Rowan elkaar al eens het ja-woord. In 2014 vroeg Rowan – toen nog als Rosanna - zijn Louisa voor het eerst ten huwelijk. Vanuit een vliegtuigje waagde Rowan – letterlijk en figuurlijk – de sprong en ging hij op zijn knieën. Daarna volgde een liefdevolle en romantische trouwerij, maar wel waren beiden nog officieel vrouw en ook was zoontje Mikai toen nog niet geboren. Daarnaast ging het toentertijd nog om een burgerlijk huwelijk alleen voor de wet. Dit keer besluit Louisa Rowan te verrassen met een aanzoek vanuit de lucht. Louisa wil graag als man en vrouw getrouwd worden en dit keer mét Mikai erbij. Ook een grote reden om te hertrouwen is het feit dat Louisa het erg belangrijk vindt om voor de kerk te trouwen. “Lesbisch, homo, trans, wij vinden dat ieder mens dat in de kerk wil trouwen dit moet kunnen doen. Iedereen is een kind van God”, aldus Louisa.

Veel bling bling

Waar Louisa – naar eigen zeggen – normaal de mensen ‘omverblaast’ met een daverend entree, zijn de rollen nu omgedraaid en wil ze Rowan omverblazen tijdens een geheim aanzoek waarbij zij aankomt per helikopter. Zo zien we in de eerste aflevering hoe Louisa op spectaculaire wijze haar grote liefde ten huwelijk vraagt en hij gelukkig volmondig ‘ja!’ zegt. Vervolgens begint dan al direct het plannen van deze droombruiloft en dan kom je bij een kerkelijk huwelijk al snel bij een belangrijke vraag aan: welke priester kan het huwelijk voltrekken? Helaas is er in Nederland geen priester die de twee op TV voor de kerk wil trouwen, maar gelukkig is daar de Belgische priester Rik die voor Louisa en Rowan maar al te graag hun kerkelijke huwelijk voltrekt.

Dan wil je natuurlijk ook nog florissant voor de dag komen wanneer je naar het altaar loopt. Rowan gaat direct op pad voor een mooi trouwpak. Een bijzonder moment, want dit doet hij samen met zijn vader waar hij onlangs pas weer contact mee heeft na een lange periode van stilte. Louisa wil een witte trouwjurk met veel ‘bling bling’ en bij wie kan je dan beter terecht dan bij de enige echte Mary Borsato! Gaat het lukken dé droomjurk en hét pak te vinden? Hopelijk wel! Want er moet verder nog een hoop geregeld worden voor de droombruiloft in Italië. We can't wait!

Louisa & Rowan: De Italiaanse Bruiloft is vanaf donderdag 15 augustus om 20:30 uur wekelijks te zien bij TLC en op HBO Max.

Showbizz
  • TLC
  • TLC