Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Gwen van Poorten openhartig over bezoek aan seksuoloog: 'Mijn seksdrive was verdwenen'

Door de gesprekken is ze zich gaan realiseren dat ze gevoelens en emoties de ruimte moet geven.

Gwen van Poorten

Gwen van Poorten werd onlangs door FHM uitgeroepen tot mooiste vrouw van Nederland. Een titel waarmee ze menig mannenhart in Nederland doet kloppen. Maar ook voor een begeerd beauty als Gwen is een spannend seksleven niet zomaar een gegeven. In het &C Zomerboek vertelt ze openhartig over haar bezoek aan een seksuoloog.

Superverliefd

De afgelopen maanden stond het leven van Gwen van Poorten op zijn kop. In december liep haar relatie na 9 jaar stuk en verbrak ze haar verloving. Tijdens de verhuizing raakte ze al haar persoonlijke spullen kwijt door een vreselijke fout van het verhuisbedrijf. Alles wat ze heeft meegemaakt heeft ze inmiddels verwerkt in een gloednieuw boek, dat binnenkort uitkomt.

Enne, onlangs was er nog meer goed nieuws. Want Gwen is weer happily in love! "Ik ben super verliefd", verklapte ze recent voor de camera van RTL Boulevard. En hoewel ze nu op alle vlakken weer gelukkig is in haar nieuwe relatie, was daar wel een bezoekje aan de seksuoloog voor nodig. Haar seksleven was naar eigen zeggen namelijk 'compleet opgedroogd'.

Stuk seksleven

"Mijn seksdrive was verdwenen en ik heb alles om me heen daar de schuld van gegeven", vertelt Gwen openhartig. Tijdens de sessies met de seksuoloog werd Gwen met haar neus op de feiten gedrukt. "Zo kwamen we erachter dat ik er, ondanks alle pogingen, in faalde om werk buiten de deur te houden." Het resultaat? Volgens haar seksuoloog was dat dat haar zin in seks verdween.

Daarnaast kwam aan het licht dat Gwen te vroeg seksueel actief was geworden en daardoor een belangrijk stuk van haar seksuele ontwikkeling heeft gemist. Ook bleek dat de voormalig Spuiten en Slikken-presentatrice zich regelmatig onveilig had gevoel als het ging om contact met mannen. Ze legt uit: "Sinds ik uitga, vanaf mijn veertiende, is het mij – en met mij heel veel jonge vrouwen – zo vaak gebeurd dat er iemand aan mijn billen, borsten of tussen mijn benen zat." Destijds dacht ze dat dat er nu eenmaal bij hoorde in het uitgaansleven. Door de gesprekken met de seksuoloog is ze zich gaan realiseren dat ze de gevoelens en emoties die daarbij kwamen kijken de ruimte moet geven. "Dat heeft me, ook met terugwerkende kracht, geholpen."

Gwen wil het taboe rondom het bezoek aan een seksuoloog doorbreken raadt het vrouwen ten zeerste aan. "Het is heel normaal wat je meemaakt. En: ga dat oncomfortabele traject aan, want het is het zó waard", geeft ze gelijkgestemden mee.

Showbizz
  • RTL Boulevard, &C
  • NL Beeld