Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Winter Vol Liefde-Amy Rose heeft zwangerschapsdiabetes

'Als ik nu goed oplet met eten, dan moet het helemaal goed komen.'

zwangerschapsdiabetes

Vervelend nieuws voor Amy Rose van Winter Vol Liefde. Momenteel is ze in verwachting van haar eerste kindje, maar helaas heeft de zwangere Amy Rose te horen gekregen dat ze zwangerschapsdiabetes heeft.

Winter Vol Liefde

Afgelopen winter mochten we genieten van het eerste seizoen van Winter Vol Liefde, waarbij B&B-eigenaren in winterse oorden op zoek gingen naar de liefde. Amy Rose meldde zich aan voor Saul en reisde af naar het Zwitserse Riederalp. Daar ontstond als snel een mooi liefdesverhaal, en inmiddels verwacht het stel hun eerste kindje.

Zwangerschapsdiabetes

Inmiddels is Amy Rose al behoorlijk ver in haar zwangerschap, maar helaas verloopt die niet helemaal vlekkeloos. "We zijn er wel achter gekomen deze week dat ik zwangerschapsdiabetes heb. Dat is natuurlijk wat minder, maar in principe kan het geen kwaad. Ik ben heel erg blij dat ze (de artsen, red.) erachter zijn gekomen", vertelt Amy Rose in een interview aan RTL Boulevard.

Ondanks het vervelende nieuws blijft Amy Rose positief en benadrukt ze vooral hoe blij ze is dat ze erachter is gekomen. "Wat ze hier dus doen, is eigenlijk wat meer testjes dan in Nederland. Elke controle die je hebt, moet je bloedprikken en urine afgeven bij je verloskundige. En dan gaan ze gewoon checken of alles goed is", legt ze uit. "Gisteren ben ik een suikercontrole gaan doen in het ziekenhuis en ben ik daar een halve dag geweest. En daar kwam het uit. Dus ik heb daar nu ook vrijdag een gesprek mee, dat ik een dieet krijg."

Goed opletten

Met de nodige aanpassingen heeft Amy Rose er alle vertrouwen in dat het goed komt. "Het beste voor de kleine. Je moet vooral op je voeding gaan letten. Ik krijg nu ook zo'n prikkertje, heet het volgens mij. Ik ben nog helemaal nieuw hierin. Dan moet ik gewoon zo min mogelijk suiker binnenkrijgen", legt Amy Rose uit. Ze is bereid alles te doen voor zowel haar eigen gezondheid als die van de baby. "Nu heeft de baby een wat dikker buikje en dat is wat opgezwollen, en dat komt dus door die zwangerschapsdiabetes. Helaas hebben heel veel vrouwen hier last van, maar wordt het vaak niet getest. Dus ik ben blij dat het nu wordt getest. Als ik nu goed oplet met eten, dan moet het helemaal goed komen." We wensen Amy Rose veel succes met de laatste loodjes van haar zwangerschap!

Showbizz
  • RTL Boulevard, Love Reality
  • Privébeeld Amy Rose