Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Roy Donders over relatie met Michelle Bibi: 'Het ging vanzelf'

Hoewel zij op dat moment een relatie had en hij tot dan toe altijd met mannen had gedatet, sloeg de vonk tóch over.

Roy Michelle

Roy Donders en Michelle Bibi zijn alweer een aantal jaar happy together en hebben samen grootse plannen voor de toekomst. Maar hoe begon hun relatie eigenlijk? In de nieuwste Beau Monde blikt Roy terug op het beginstadium van hun romance.

Vonk overgeslagen

"In de coronatijd zat ik veel thuis en ging ik nadenken over wat ik wilde met mijn leven. Ben ik gelukkig? Ik kwam er niet echt uit", deelt Roy in gesprek met Beau Monde. "Totdat ik in oktober 2021 Michelle leerde kennen." Hoewel zij op dat moment een relatie had en hij tot dan toe altijd met mannen had gedatet, sloeg de vonk tóch over.

"Het was nooit een bewuste keuze om te switchen. Ik ben van go with the flow en mijn gevoel zei: dit is iets wat je moet uitzoeken", aldus Roy. "Daarna ging het vanzelf. Het is gewoon zo gelopen."

Hokjesdenken

Voor de familie Donders was Michelle net zo welkom als de mannen die Roy tot dan toe aan ze had voorgesteld. "Het maakt ze niet uit met wie ik thuiskom, iedereen is welkom", zegt Roy. "In Nederland plaatsen we mensen graag in een hokje. Maar daar zijn we bij ons thuis nooit zo van geweest."

Wat Roy betreft zouden we met z'n allen dat hokjesdenken wel een stuk meer los kunnen laten. "Nu zijn we twee jaar verder en is het stadium van ongeloof wel voorbij, maar in het begin kreeg ik veel nieuwsgierige vragen: hoe kan dat, wat ben je, val je nog wel op mannen? Ik zei dan altijd: ik ben gewoon Roy. Vroeger vond ik het al verschrikkelijk als mensen me het labeltje ‘homo’ gaven. Ze hoeven me nu dus ook geen ‘bi’ of ‘hetero’ te noemen. Ik ben gewoon ik, laat me", stelt hij. "Als iedereen zou stoppen met denken in hokjes, dan hoeft niemand zich meer te verantwoorden en kan iedereen zijn wie hij of zij is. Je komt alleen met een conclusie over jezelf omdat anderen dat willen. Ik vind dat zelf niet belangrijk, dus ik plaats mezelf niet in een hokje."

Toekomstplannen

Eén ding is zeker: Roy is dolgelukkig met Michelle. Samen zien ze dan ook een toekomst voor zich, en daarom willen ze op termijn graag trouwen. Toch gebeurt dit nu nog niet, want 'het juiste moment' is nog niet aangebroken. "Wij houden echt van een overdreven grote Amerikaanse bruiloft. Eerst alles aan kant, dan gaan we het over trouwen hebben", zei het stel eerder tegen ANP. "Maar dat we het gaan doen, dat staat als een paal boven water." Te leuk!

Showbizz
  • Beau Monde, Archief
  • NL Beeld