Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Louis: 'De affaire van mijn vrouw duurde langer dan ze had toegegeven'

'Ze beweert er zeker van te zijn dat ik de vader van ons kind ben, maar ik heb het gevoel dat dat op dit moment zelfs twijfelachtig is.'

affaire

De 32-jarige Louis* is al sinds zijn studententijd samen met Rebekka (31). Ze waren gelukkig, en na zeven jaar daten besloot Louis haar ten huwelijk te vragen. Ondanks hun lange relatie en Louis' goede intenties, heeft hun relatie de nodige deuken opgelopen. Rebekka is vreemdgegaan, maar het stel probeerde er doorheen te werken. Nu ontdekt Louis dat Rebekka niet helemaal eerlijk is geweest over de affaire. Op het platform Reddit deelt hij zijn verhaal.

Sparen

Inmiddels zijn Louis en Rebekka al twaalf jaar bij elkaar. Na zeven jaar daten besloot Louis dat het tijd was om Rebekka ten huwelijk te vragen. Rebekka wilde graag een ring, maar Louis wilde wachten tot hij was afgestudeerd en goede baan had, zodat hij genoeg geld had om een mooie ring te kopen. Zo gezegd, zo gedaan. Na het eerste jaar waarin Louis een fulltime baan had, kocht hij een ring voor Rebekka. Het was geen onbetaalbaar luxe ring, maar Louis was ervan overtuigd dat ze er blij mee zou zijn.

Affaire

Maar helaas nam Rebekka afstand van Louis, en tijdens het jaar dat hij spaarde voor de ring kreeg Rebekka een affaire. Ze gaf eerlijk toe wat er was gebeurd, en samen heeft het stel hard gewerkt om er bovenop te komen. En dat lukte, want ze verloofden zich opnieuw, gingen trouwen en hebben inmiddels samen een kindje.

"Dit was allemaal verleden tijd", legt Louis uit. "Maar onlangs verloofde haar zus zich en Rebekka keek naar de ring en zei hoeveel groter en mooier de diamant is. Ik was duidelijk gekwetst en herinnerde haar aan wat ze me had aangedaan terwijl ik aan het sparen was voor die ring. Als ze meer input over de ring had willen geven, zou ik dat geweldig hebben gevonden. Maar in plaats daarvan had ze het te druk met haar affaire. Vervolgens ontsnapte haar de bekentenis dat de affaire zelfs nog doorging nadat we ons hadden verloofd. Mijn wereld stortte in elkaar."

Leugens

"Sinds alle gebeurtenissen zijn we enorm gegroeid als mensen. Maar nu ik weet dat ze deze leugen verborgen ons hele huwelijk verborgen heeft gehouden, twijfel ik echt aan alles", geeft Louis toe. "Ze beweert er zeker van te zijn dat ik de vader van ons kind ben, maar ik heb het gevoel dat dat op dit moment zelfs twijfelachtig is. Ik hou echt van haar, maar ik weet niet hoe we het vertrouwen kunnen terugwinnen. Ik ben er ziek van; mijn maag zit in de knoop, ik heb pijn in mijn borst en ik kan de duistere gedachten niet uit mijn hoofd houden."

Het lijkt alsof de grote leugen een groot obstakel is geworden in het huwelijk van Louis en Rebekka. Moeten ze proberen dit uit te praten, of is het beter dat ze beiden hun eigen weg vervolgen?

*Alle namen in dit artikel zijn verzonnen. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Gonzowiththewind.

Lifestyle
  • Reddit
  • Adobe Stock