Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oeh: Nicolette Kluijver en Art Rooijakkers onthullen nieuw element in Expeditie Robinson

'Dat is een enorm krachtig wapen dit jaar'

Nicolette Art

Over een paar maanden is het zover, dan gaat er weer een gloednieuw seizoen van Expeditie Robinson van start. Momenteel zijn de opnames in volle gang, maar presentatoren Nicolette Kluijver en Art Rooijakkers hebben bij RTL Boulevard alvast een klein tipje van de sluier opgelicht. Zo is er dit seizoen een nieuw element, dat voor verrassende wendingen gaat zorgen.

Meest onvoorspelbare seizoen

We kijken enorm uit naar het komende seizoen van Expeditie Robinson. Gelukkig willen Nicolette en Art alvast een klein tipje van de sluier oplichten over wat we kunnen verwachten. "Dit seizoen is het meest onvoorspelbare seizoen ooit in de geschiedenis van Expeditie Robinson", stelt Nicolette. "De kandidaten zijn natuurlijk experts in het kijken van de expeditie. Dus die weten wat ze moeten verwachten. Maar toch niet", aldus Art.

Zo zijn er ook dit jaar weer nieuwe elementen in het programma. "Dit jaar hebben we bijvoorbeeld een zandloper. Nou, dat is echt een nieuw element. Dat is een enorm krachtig wapen dit jaar", vertelt Art. "Een zandloper zet alles op zijn kop."

Niet luxe

Verder wil Nicolette ook nog een paar dingen de wereld uit helpen. "Nee, wij zitten niet luxe. Nee, we liggen niet de hele dag in het zwembad. We zijn keihard aan het werk", zegt ze. "Gelukkig maar, want daarvoor maken we het ook. We zijn zelf ook helemaal Robinson-minded", benadrukt de presentatrice.

Het is ook niet zo dat zij lekker aan het feesten zijn, terwijl de kandidaten op eilanden liggen met amper eten en drinken. "Feestjes hebben we eigenlijk nauwelijks. Todat Art bedacht: jongens, er gebeurt nu echt vrij weinig. Ik ga een pubquiz organiseren. En die was zo welkom", vertelt Nicolette. "Want wij hebben het druk, maar je moet je voorstellen alle cameramannen en -vrouwen op de eilanden, die hebben het nog veel zwaarder."

Contact met thuis

Voor de opnames van Expeditie Robinson zijn Nicolette en Art wekenlang van huis. En omdat ze ver van huis zijn, is het soms lastig om contact te hebben met het thuisfront. "De kinderen kunnen niet langskomen, die zitten op Bonaire nog steeds. We dealen ook met en tijdsverschil van twaalf uur", deelt Nicolette. "Ik vind dat heel lastig, want ik spreek ze daardoor weinig", deelt ze eerlijk. "Wij zijn vaak in de avond ook aan het werk en dan worden zij net wakker, of andersom. Maar ik maak heel veel videoboodschappen." Aahw!

Wanneer het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson te zien is, is helaas nog niet bekend. We can't wait!

Showbizz
  • RTL Boulevard
  • RTL