Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ai: deze 4 dingen kun je in het begin van je relatie beter niet bespreken

Eerlijkheid is belangrijk, maar over sommige dingen kun je beter wijselijk je mond houden.

Als je net een relatie hebt, is vaak alles leuk. Waarschijnlijk vind je het heerlijk om (naast je BFF) iemand te hebben waar je alles aan kwijt kan. En hoewel eerlijkheid natuurlijk belangrijk is in een relatie, zijn er bepaalde onderwerpen die je beter niet al te snel aan kan snijden als je een nieuwe lover hebt. We zetten er vier op een rij.

1. Je ex

Misschien een open deur, maar met je nieuwe partner over je ex praten is echt not done. Of het nu positief of negatief is; je nieuwe liefde zit er niet op te wachten om vergeleken te worden met iemand met wie je eerder een relatie hebt gehad. Als je in positieve zin over je ex praat kan je lover hier onzeker door worden, en als je slecht over hem praat kan hij het idee krijgen dat je in het negatieve blijft hangen. Enne, dat is beide niet bepaald wat je wil bereiken in een nieuwe relatie.

2. Je (aantal) bedpartners

Als je partner je vraagt met hoeveel mensen je het bed hebt gedeeld, is het natuurlijk wel zo verstandig om hier eerlijk antwoord op te geven. Je bodycount zonder enige aanleiding van de daken schreeuwen is echter een minder goed idee. Het moet immers voor niemand uitmaken hoeveel bedpartners je hebt gehad.

3. Negativiteit over je vrienden of familie

Bij een nieuwe partner horen natuurlijk ook bezoekjes aan je vrienden en familie. Je wil je lover immers aan hen voorstellen. Nu is de kans groot dat je in je sociale kring ook mensen hebt die je minder mag, maar probeer dit niet te duidelijk te laten merken. Dat kan namelijk resulteren in een negatieve sfeer, en dat maakt deze uitjes er nu eenmaal niet gezelliger op. Dat je oom Hans niet kan uitstaan, kun je vooralsnog dus beter even voor jezelf houden. Op die manier kan je lover rustig wennen aan jouw omgeving en wordt hij of zij niet meteen meegesleept in jouw oordeel.

4. Negatief commentaar over zijn/haar uiterlijk

Je hebt je lover natuurlijk niet voor niets uitgekozen; waarschijnlijk vind je hem of haar hartstikke knap. Toch kunnen er dingen zijn die je liever anders zou zien, zoals zijn of haar kleding of het dragen van een bril. Het is echter verstandig om erg voorzichtig te zijn met het aansnijden van zulke onderwerpen. Het uiterlijk is voor de meeste mensen nu eenmaal een gevoelige kwestie, en (goedbedoelde) opmerkingen hierover kunnen verkeerd overkomen.

Bron: Girlscene | Beeld: Emily in Paris