Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Anne Hathaway over The Idea of You: 'Ik zie de film als een feel everything'

The Idea of You staat vanaf vandaag op Prime Video!

Anne Hathaway

The Idea of You is nu al de fijnste romcom van het jaar. Anne Hathaway speelt hierin een alleenstaande moeder, die valt voor een veel jongere popster. Harry Styles-referenties alom! Grazia sprak exclusief met de actrice.

The Idea of You

Wanneer je de synopsis leest van de romantische komedie The Idea of You, die vanaf 2 mei te streamen is op Prime Video, kun je niet anders dan aan de romance van Harry Style sen Olivia Wilde denken. De 40-jarige alleenstaande moeder Soléne (Anne Hathaway) begint een onverwachte verhouding met de 24-jarige Hayes Campbell (Nicholas Galitzine), de leadzanger van de populaire boyband August Moon.

Ze ontmoeten elkaar wanneer ze met haar tienerdochter mee moet naar muziekfestival Coachella, en hun chemie is niet te negeren. Terwijl de hele wereld fantaseert over de theorie dat deze film is gebaseerd op fanfiction rondom Harry Styles, ontkracht actrice Anne Hathaway (41) het gerucht direct met de woorden: "Nee, dat is niet zo." Op de vraag of ze een specifieke popster in gedachten had bij het filmen, zegt ze lachend: "Ik had mijn handen vol aan Nic", verwijzend naar haar knappe co-star.

Boybands

Nicholas Galitzine (29), die ook even is aangeschoven bij het interview, geeft toe dat hij wel degelijk video's van One Direction heeft gebruikt ter inspiratie van Hayes. "Ja, ik heb er meerdere gekeken, want het geeft een goed beeld van opgroeien binnen een bepaalde tijdsgeest. Tijdens onze dans- en zangtraining hebben we ons ook laten inspireren door K-popband BTS en boybands uit de jaren negentig. Ik snap de real life referenties wel, en die waren ook heel bruikbaar voor mij. Maar ik ga niemand specifiek benoemen, haha."

De film is feelgood in de breedste zin van het woord. "Ik zie deze film als feel everything", zegt Anne. "Je voelt tijdens het kijken zoveel verschillende emoties. Je ervaart plezier, humor, er zit liefdesverdriet in, opwinding... The Idea of You is een film over roem en popmuziek. Maar voor mij persoonlijk is het vooral een film over wat er nodig is om te herstellen van een gebroken hart. Het hart van mijn personage Soléne is verpletterd door haar ex-man. Ze heeft zoveel geïnvesteerd in haar gezin en al op jonge leeftijd heel volwassen keuzes moeten maken. Maar ze vraagt zich af of er ooit van haar gehouden is."

Omstreden romance

Wat echt 'houden van' is ontdekt ze op onconventionele wijze: wanneer ze verliefd wordt op de veel jongere Hayes, een romance die vanaf het eerste moment al omstreden is. Anne: "Het interessante aan deze film vind ik dat het conflict niet ligt tussen de twee hoofdpersonen, maar tussen hun liefde en de mening van de buitenwereld daarover. Tussen Soléne en Hayes zit het meteen goed, zij hebben ook geen problemen met het leeftijdsverschil. Het is de maatschappij die een oordeel heeft over wat het zou moeten zijn en dat zet hun relatie onder druk. Waarom kunnen we niet gewoon blij zijn voor twee mensen die gelukkig zijn samen en proberen we het gecompliceerd te maken? Ik vind het mooi dat deze twee mensen dieper in hun liefde durven te duiken en zich niet echt iets aantrekken van wat de rest van de wereld daarvan vindt. Totdat ze geen andere keuze meer hebben..." Opnieuw een stille verwijzing naar de relatie van Harry Styles en de tien jaar oudere Olivia Wilde, die vanaf het eerste moment veel commentaar opleverde?

Wil je het hele interview met Anne Hathaway lezen? Je leest het allemaal in de gloednieuwe Grazia. Nu in de winkels!

Showbizz
  • Jill Waas
  • NL Beeld