Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

One Day in één ruk uitgekeken? Dan hebben we goed nieuws voor je

Oeeeh!

Deze maand lanceerde Netflix een ge-wel-dige nieuwe dramaserie die je niet hebt kunnen missen: One Day. De serie bestond helaas maar uit veertien afleveringen en een tweede seizoen komt er niet. Toch is er goed nieuws voor fans van de serie.

De serie

One Day is een bewerking van het gelijknamige boek van David Nicholls, waar eerder ook al een film van werd gemaakt. Het verhaal volgt Emma (Ambika Mod) en Dexter (Leo Vincent Woodall), die elkaar in 1988 ontmoeten op hun afstudeerfeest. Na een mislukte onenightstand besluiten de twee contact te houden, en zo ontstaat een bijzondere band. Want ondanks dat hun wegen scheiden, blijven hun levens in elkaar verweven.

Nieuw boek

Goed, wie de serie heeft afgekeken weet hoe het afloopt. Op social media werd er nergens anders meer over gesproken en al gauw belandde de serie in de top 10 van Netflix. De streamingdienst heeft het succes van de serie zeker opgemerkt en is van plan om nog een keer samen te werken met de schrijver van de serie, David Nicholls. Er wordt waarschijnlijk dan ook een ander boek van hem verfilmd!

Het gaat om het boek You Are Here, dat pas op 23 april ook echt uitkomt. Een insider vertelde The Mirror: "De bazen van Netflix wisten dat ze een winnaar hadden met One Day, maar ze hadden nooit dit succes voorspeld. Ze zijn al bezig met het tekenen van een nieuwe deal voor Davids volgende release, die net zo'n tranentrekker belooft te worden."

Het verhaal

De gloednieuwe roman gaat over Marnie en Michael. "Marnie zit vast. Ze werkt alleen in haar flat in Londen, vecht tegen de lange middagen en een leven dat steeds meer aan haar voorbij lijkt te gaan. Michael raakt ontredderd. Hij is aan het bijkomen van het vertrek van zijn vrouw, trekt zich steeds meer terug en maakt lange, eenzame wandelingen over de heide en door de heuvels. Wanneer een hardnekkige, gemeenschappelijke vriend en het Engelse weer samenzweren om hen samen te brengen, zijn Marnie en Michael plotseling alleen tijdens de meest epische wandeling en staan ze aan de vooravond van een nieuwe vriendschap, maar kan die de reis overleven?", luidt de beschrijving van het boek. Dat belooft veel goeds!

Het boek komt op 23 april uit, dus het zal nog wel even duren voordat deze ook daadwerkelijk verfilmd zal worden.

Bron: Her.ie, Vriendin | Beeld: One Day (Netflix)