Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Thijs Boermans over laatste aflevering Special Forces: 'Kan me er niks van herinneren'

'Combinatie van slaaptekort en excessief veel van je lichaam vragen'

Special Forces VIPS wordt zwaarder en zwaarder naarmate het programma vordert, en dat is ook voor Thijs Boermans hevig merkbaar. Waar het hem er in de eerdere afleveringen ogenschijnlijk makkelijk afging, veranderde dit in de meest recente aflevering. Op TikTok blikt de acteur terug en vertelt hij zich er vrijwel niets meer van te herinneren.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van Special Forces VIPS.

Zwaarste moment tot dusver

In Special Forces VIPS worden BN'ers mentaal en fysiek tot het uiterste gedreven, om te kijken wie er geschikt is voor het vak van Special Forces operator. In de meeste recente aflevering krijgt Thijs het zwaar, héél erg zwaar. Vlak nadat de groep gezamenlijk wat mocht eten, voelt hij zich plotseling niet goed. "Ik voel me opeens heel slecht. Maagzuur, koppijn en ook heel misselijk."

Tijd om het even rustig aan te doen is er niet, want de volgende proef staat alweer op de planning: metershoog vanuit een helikopter springen en uren in een nat tenue met loodzware containers door de woestijn lopen. Thijs ondergaat het, maar heeft het zichtbaar moeilijk. Hij moet contant overgeven en verliest hierdoor meer en meer energie.

Wilskracht

"Ik wil het zo graag", klinkt het wanneer Thijs op een gegeven moment op de grond in tranen uitbarst. Wanneer hij op het randje van opgeven lijkt te balanceren, probeert staflid Erik de acteur te motiveren. ''Voor wie zou je lopen?'' klinkt het. ''Wie zou je altijd komen halen?'', vraagt Erik hem, waarmee het staflid doelt op een levensechte missie.

''Mijn ouders. Mijn partner. Mijn kind dat eraan komt'', antwoord de acteur. En dat is precies wat Erik op dat moment wil horen. "Als er ergens vuur voor brandt, dan is het mijn kind. Dat heb ik ook. Daarom ben ik altijd teruggekomen."

De motiverende woorden lijken te werken. Met zijn (destijds nog ongeboren) kindje in het achterhoofd staat Thijs op en loopt hij door. "Zie je? Dan zweef je", aldus Erik. Het vuur in Thijs is enigszins terug en hij is vastberaden de eindstreep te halen. "Ik hoop dat mijn kindje straks kan kijken en dan denkt: hij is gewoon zo’n actiefiguur in zo’n doos voor mij", zegt Thijs vol trots.

Totale blackout

Wij als kijkers zijn niet de enige die de aflevering vol verwondering hebben bekeken. Voor Thijs zelf voelde het namelijk ook alsof hij het voor de eerste keer meemaakte. ''Ik kan me er visueel niks van herinneren, vertelt hij in een video op TikTok. Hoewel er niet precies bekend is waarom Thijs zich op dat moment zo ziek voelde, heeft hij zelf wel een vermoeden. ''Ik denk dat het een combinatie is van slaaptekort en excessief veel van je lichaam vragen. Deze specifieke dag was zo verschrikkelijk zwaar'', aldus Thijs.

https://www.tiktok.com/@thijsboermans/video/7338380031837703456?_t=8k5yd4dL2Kv&_r=1

Toen de acteur uiteindelijk letterlijk neerviel, heeft staflid Erik hem naar eigen zeggen weer op de been gekregen. ''Dat is natuurlijk ook de kracht van dit programma: je overgeven aan dingen waar jij hoopt controle over te hebben. Het hele programma draait om buiten je comfort zone stappen'', legt hij uit. ''Het doel van het programma is ervoor zorgen dat jij buiten je eigen lijnen begint te treden.'' Enne, dat is gelukt!

''Ik weet nog dat ik het zó ontzettend graag wou, maar dat ik dacht: ik word in de steek gelaten door mijn eigen lichaam. Dat kon ik niet accepteren.'' En juist dán moet je doorgaan volgens Thijs. ''Wat me het meest is bijgebleven van die hele week daar, is dat hij (Erik, red.) op een gegeven moment tegen mij zei: 'Nummer 9, ik heb je zien vliegen.'''

Special Forces VIPS is elke zondag te zien bij Videoland. 

Bron: Special Forces VIPS, TikTok @thijsboermans | Beeld: Shotbysud

Showbizz
  • Thijs Boermans