Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Thijs Boermans kampt met heftige nachtmerries na Special Forces VIPS

De acteur schrok 's nachts huilend wakker.

Hoewel het huidige seizoen van Special Forces VIPS nog in volle gang is, vonden de opnames al een paar maanden geleden plaats. Toch merken de kandidaten nog dagelijks de effecten van de heftige training die ze moesten ondergaan. Zo vertelt Thijs Boermans in zijn podcast Borrelpraat openhartig over de heftige nachtmerries die hij had.

Nachtmerries

In Special Forces VIPS worden BN'ers mentaal en fysiek tot het uiterste gedreven, om te kijken wie er geschikt is voor het vak van Special Forces operator. Thijs merkt nog steeds de gevolgen van alle heftige gebeurtenissen die hij daar heeft meegemaakt. "Toen ik bij de persdag was, kreeg ik het spontaan weer helemaal benauwd." Ook vertelt hij in de podcast dat hij na de opnames kampte met heftige nachtmerries, waardoor hij 's nachts soms huilend wakker schrok.

"Ik dacht: ik ben in een soort oorlogsgebied en Anna (Nooshin, red.) is onveilig en ik moet haar nu weghalen hier", vertelt hij over een van de nachtmerries. Gelukkig krijgt hij hulp van de staf, met wie de acteur nog steeds nauw contact heeft. "Die checken bij je in, omdat zij weten dat dit onbewust gaat komen."

Claustrofobie overwinnen

In de podcast blikt Thijs ook terug op verschillende opdrachten, waaronder dat ze in de derde aflevering uren in een afgesloten ton hebben moeten zitten. Dit viel hem zwaar, aangezien hij zelf enorm claustrofobisch is. "Ik heb anderhalf uur lopen janken." Om deze zware momenten door te komen, bedenken alle kandidaten een mantra. "Mijn mantra was: ik kan niet dood." De dag voor de opnames had de productie de acteur hiervan verzekerd en aan die gedachte kon hij zich vasthouden.

Uitzichtloosheid

Naast persoonlijke angsten overwinnen, is ook de uitzichtloosheid een uitdaging voor de kandidaten. "Je kan er geen peil op trekken hoelang die dagen duren." Alleen de zonsopkomst en -ondergang geeft de BN'ers duidelijkheid. "Dan weet je: deze dag is volbracht." Gelukkig kon Thijs rekenen op steun van de groep. "Dat was fantastisch. Daar haal je elkaars energie uit."

Special Forces VIPS is elke zondag te zien bij Videoland. 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Shotbysud

Showbizz
  • Thijs Boermans