Tamara Elbaz mist ‘spark’ tijdens date in First Dates VIPS

'Ik wilde niet meteen wegrennen, daar was ik wel bang voor'

We kennen Tamara Elbaz natuurlijk van The Real Housewives of Amsterdam, maar gisteren verscheen ze in een heel ander televisieprogramma. Tamara deed namelijk een poging om de ware tegen het lijf te lopen in de Valentijnsspecial van First Dates VIPS.

Date met David

Tamara is inmiddels een jaar single en heeft sindsdien geen enkele date meer gehad. Lichtelijk gespannen stapt ze dan ook het First Dates-restaurant binnen. Haar date is de 41-jarige David. De eerste spanning verdwijnt meteen als ze ziet dat hij er leuk uitziet. “Ik wilde niet meteen wegrennen, daar was ik wel bang voor”, lacht ze. Bovendien kent David Tamara niet van tv, dus hij gaat helemaal blanco de date in.

Nog voordat ze aan tafel gaan, laat Tamara duidelijk merken wat ze vindt. Zo noemt ze pizza ‘gewoon deeg met kaas’ en vertelt ze dat het niks voor haar is. “Ik ben niet simpel, dus ik hou niet van simpel.” David kan er gelukkig wel om lachen dat de housewife geen blad voor de mond neemt. “Ik ben heel sterk in mijn mening. En daar moet je wel tegen kunnen”, waarschuwt ze hem. Desondanks lijkt David wel geïnteresseerd.

Overeenkomsten

Tijdens het etentje komen Tamara en David erachter dat ze meerdere overeenkomsten hebben. Zo vinden ze gezond leven beide erg belangrijk. Ze roken en drinken dan ook beide niet. Ook hebben ze allebei een verdrietige situatie meegemaakt met hun vader. Verder peilen ze tijdens de date alvast hoe het ervoor staat met de eerste indruk. Tamara vindt haar date in elk geval ‘geen sukkel’ en kan zijn intelligentie waarderen. David noemt haar op zijn beurt een stijlvolle vrouw die zelfverzekerd overkomt.

Sterrenbeeld

Het gaat echter mis als het over verjaardagen gaat. Tamara ontdekt namelijk dat David een Steenbok is. En dat blijkt niet goed, want haar ex is ook een Steenbok. “Daar heb ik geen goede ervaringen mee”, zegt ze. Oh no! 

Uiteindelijk is daar het moment van de waarheid: willen de twee elkaar nog een keer zien? Hoewel ze David een leuke man vindt, zit een tweede date er niet in. “Ik zou nooit iets negatiefs over hem zeggen”, aldus Tamara. Maar de nodige ‘spark’ blijft helaas uit.

Bron: First Dates VIPS, RTL Boulevard | Beeld: BNNVARA / Warner Bros

Laatste nieuws