Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oh my: sluiten Real Housewives Susanna en Tamara vrede met elkaar?

'Ik ben Tamara eigenlijk heel erg dankbaar'

Al voor The Real Housewives of Amsterdam op Videoland verscheen, werd duidelijk dat housewives Susanna Klibansky en Tamara Elbaz elkaar niet echt liggen. Tijdens de afleveringen werd dit meerdere malen bevestigd en kregen de twee het continu met elkaar aan de stok. Toch lijkt dit na de nieuwste Realitea-aflevering aardig te zijn bekoeld. We horen Susanna zelfs zeggen dat ze Tamara erg dankbaar is. Wait, what!?

Aan de stok

Mocht je gemist hebben dat Tamara en Susanna elkaars bloedgroep niet zijn, hier een kleine recap. Het begon al in het begin van de reeks toen de housewives bij Djamila op Mallorca op bezoek gingen. Hoewel de voorbereidingen voor het tripje naar Mallorca al voor heel wat drama zorgde, is dat óp de daadwerkelijke trip nog zeker niet veranderd. Susanna en Tamara zijn duidelijk niet uit hetzelfde hout gesneden, waardoor Susanna tijdens een boottochtje besluit haar mede-housewife daarop aan te spreken.

Susanna vertelt Tamara dat ze vindt dat Tamara vaak haar mening geeft wanneer niemand erom vraagt. “Ik vind dat niet heel relaxed. Waarom zou je bewust iets heel negatief zeggen over iemand?”, vraagt ze Tamara. Ook haalt Susanna er nog iets bij wat we in een vorige aflevering konden zien.

Hierin werden de housewives uitgenodigd bij Hella om een wedstrijdje te doen wie de mooiste tafel kon versieren. Tamara schreeuwde ‘boring‘ toen Susanna aan het woord was, iets wat Susanna nooit lekker heeft gezeten. “Dat vond ik onbeleefd”, zegt ze dan. “Ik dacht meteen: ah, zo ben jij. Jij bent een soort van lelijk.''

Olie op het vuur

En ook tijdens een leuke karaoke-avond met bijna alle housewives ging het mis. Aanvankelijk is het een gezellige avond, tótdat Maria de simpele vraag stelt waar Djamila eigenlijk is. "Mis je haar? Ik niet, hoor!" klonk het vanuit de hoek van Tamara toen direct. Die opmerking valt helemaal verkeerd bij Susanna.

"Jij wil dat iedereen weet dat je onaardig bent..." zegt Susanna uiteindelijk na wat heen en weer gekibbel tegen Tamara. "Nee, daar lig ik niet wakker van, nee", reageert ze. Maar daar blijft het niet bij. "Daarom heb je ook zo veel vrienden", gaat Susanna lachend verder. En dat valt dan weer volledig verkeerd bij Tamara.

Sindsdien ging het volledig mis tussen de twee en konden ze elkaar, zelfs na enkele verzoeningspogingen van de andere dames, niet meer luchten of zien.

Veel geleerd

Op de bank bij Fawry geeft Susanna tijdens de nieuwste aflevering van Realitea – een tikkeltje onverwachts – toe dat ze het eigenlijk 'fantastisch' vindt dat Tamara aan het nieuwe seizoen van RHOAMS meedoet. "Want laten we eerlijk zijn: anders was er gewoon geen seizoen geweest'', aldus Susanna. ''Wat ik dus ook zo leuk vind, is dat het zo ontzettend leeft onder de kijker. Dat is wel het succes van het programma."

Ook zegt ze veel geleerd te hebben van al haar gedoe onderling met Tamara. "Ik heb dit nooit eerder zo meegemaakt. Ik heb een extra eeltlaagje gekregen, dus daar ben ik ook dankbaar voor.'' Eentje die ze naar eigen zeggen eerder nog niet had. ''Ik ben eigenlijk Tamara heel erg dankbaar. Ik heb er heel veel van geleerd."

Verzoening

Ook housewife Tamara is tot nieuwe inzichten gekomen na afloop van het programma. Ook zij heeft veel over zichzelf geleerd, zo geeft ze toe. "Ik denk wel: ruziemaken, oké. Maar ik kan wel ver gaan in een ruzie en dat vind ik niet zo'n mooie eigenschap van mezelf. Ik vind ook wel dat ik daaraan moet werken."

Interesting turn! Zouden de twee 'aartsrivalen' elkaar in een mogelijk derde seizoen dan straks tóch in de armen sluiten? We zijn benieuwd!

Bron: Realitea, RTL Boulevard | Beeld: Mark Engelen/Rob Jacobs