Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is het eetdagboek van Fawry not Sawry

'Gezond eten vind ik zeker belangrijk, maar het lukt niet altijd'

Farja Farvadin, beter bekend als Fawry not Sawry, timmert hard aan de weg als presentator van onder meer Realitea en de gloednieuwe podcast #GeenFilter. In zijn drukke schema is het lastig om altijd goed en gezond te eten, maar gelukkig heeft hij wél tijd gehad om voor Grazia zijn eetdagboek bij te houden.

Maandag

"Ik probeer alleen tussen 12.00 en 20.00 uur te eten. Om 12.00 uur begin ik daarom pas aan mijn ontbijt: een banaan gevolgd door een multireep. Tussendoor drink ik altijd water, bijna nooit iets anders. Af en toe thee, maar dan alleen kokend heet water. Nooit echt thee. 's Avonds ga ik gezellig bij een vriendin eten en genieten we van rotti. Daarna eten we nog een reep pure chocolade op."

Dinsdag

"Vandaag is het een drukke dag, waardoor ik weinig tijd heb om te eten. Als ontbijt neem ik weer een banaan en een multireep, daarna is het tijd om te werken. Ik heb opnames van 10.00 uur tot 14.00 uur. Tijdens de opnames ben ik helemaal niet met eten bezig, en dan schiet de lunch er nog weleens bij in. Op werk heb ik ook nooit het gevoel dat ik trek krijg. Ik drink tussendoor wel de hele dag water. 's Avonds eet ik rijst met broccoli en gehaktballen. Ik vind koken echt verschrikkelijk. Daarom heb ik altijd meal preps in huis die ik kan opwarmen. Dat is ideaal. Daarna eet ik nog vier Oreo-koekjes."

Er is veel gelachen tijdens de opnames van Realitea met Morena (Good Luck Guys)

Woensdag

"Ik ontbijt weer met een banaan en een multireep. Tussendoor eet ik een spinazie-feta borek. Omdat ik gedurende de dag weinig heb gegeten, krijg ik 's avonds een vreetbui. Mijn avondeten bestaat dan ook uit twee patatjes joppie, een kipburger, een meter frikandel en Cola zero. Ik probeer deze week echt gezond te eten, maar het is niet helemaal gelukt. Gezond eten vind ik zeker belangrijk, maar het lukt helaas niet altijd."

Donderdag

"Zoals elke dag start ik met een banaan en een multireep. In tegenstelling tot gisteren, eet ik vandaag weer veel minder – dat is de balans in mijn eetpatroon. Ik begin de dag met rijles. Daarvoor moet ik helemaal naar Den Haag toe, dus ik ben van 9.00 uur tot 14.30 uur onderweg. Vervolgens heb ik om 15.00 uur weer een afspraak. Om 16.00 uur ben ik thuis en eet ik twee broodjes met kaas, tomaat, komkommer en sla. Daarna ga ik door naar dansles en ’s avonds ga ik voor werk live op Instagram met iemand van Echte Meisjes in de Jungle. Daarna heb ik niks meer gegeten, maar ik heb gelukkig geen last van cravings. Dat komt wel echt omdat ik pas om 12.00 uur begin met eten, denk ik. Daarna zit je best snel vol. De broodjes waren dus meteen mijn avondeten, maar dat compenseert weer met de dag daarvoor."

Vrijdag

"Ik begin de dag bij McDonald's. Eén keer per maand neem ik op vrijdag met Channah (Koerten, red.) onze podcast Grabbel & Gebabbel op. We gaan dan standaard eerst naar McDonald's om een ontbijtje te halen. Echt heel slecht. We bestellen twee McMuffins en dan delen we ook nog een frietje en een smoothie. Na de opnames haal ik op de terugweg bij een tankstation een kaassoufflé. 's Avonds ga ik met een grote groep vrienden uit eten. We gaan naar een dragshowdinner – absoluut geen aanrader, maar gezellig was het zeker! Ik eet carpaccio als voorgerecht en als hoofdgerecht biefstuk met patat. Ook drink ik heel veel wijn."

Tijdens de podcast-opnames van Grabbel & Gebabbel

Zaterdag

"Vandaag ontbijt ik met kwark met blauwe bessen en een banaan. Ik ben een dagje vrij en doe vrij weinig. Af en toe een dagje thuis zijn, is ook heerlijk! 's Avonds eet ik bij mijn ouders. We eten rijst met kip. Ook geniet ik van een paar chocolaatjes tussendoor en chips. Lay's Sensations Mexican Pepper is mijn all time favorite, maar die smaak is iets minder lekker geworden omdat het recept is veranderd. Dus die neem ik eigenlijk bijna niet meer. Heel jammer!"

Gezellig eten met The Real Housewives of Amsterdam

Zondag

"Het ontbijt bestaat uit twee eieren om 12.00 uur. Daarna eet ik nog een multireep en een banaan. 's Avonds ga ik met de Real Housewives of Amsterdam sushi eten. Het eten is echt heel lekker én we hebben het heel gezellig. Meestal ga ik op zondag altijd bunkeren, maar dat viel deze zondag wel mee. Eigenlijk zou ik ook moeten sporten, maar dat doe ik niet meer."

"Het was even schrikken om mijn eigen eetdagboek terug te zien. Ik vind het wel confronterend, want ik probeer gezond te eten maar dat lukt niet altijd helemaal. Ik zie wel ongeveer waar het fout gaat en dat ik niet altijd de juiste hoeveelheden groente en fruit binnenkrijg. Dus ik denk nu wel: oké, ik ga hier wel iets aan veranderen."

Beeld: Privébeeld Fawry, NL Beeld