Dubbele exit in Echte Meisjes in de Jungle: ‘Wát een opluchting’

Keert de rust dan eindelijk terug in de jungle?

Afgelopen maandag was het alweer tijd voor de achtste aflevering van Echte Meisjes in de Jungle. En, zoals we inmiddels van het programma gewend zijn, zat die weer vol met plottwists: van een herverdeling van de teams tot een wel heel onverwachte verzoening. Oh my!

Let op: dit artikel bevat spoilers over de achtste aflevering van Echte Meisjes in de Jungle.

Brokopondo Babes

Dankzij alle drama zouden we het bijna vergeten, maar in het programma draait het er natuurlijk om wie uiteindelijk het meeste geld verdient voor de pot. En dat gaat het ene team wat beter af dan het andere: de Brokopondo Babes wisten tot nu toe 12.000 euro in het laatje te brengen, terwijl de Sranang Sweeties pas 4.450 euro hebben verdiend.

Het verschil tussen de twee teams is inmiddels zo groot, dat het voor de Sranang Sweeties al niet meer mogelijk is om te winnen. En daarom wordt er in aflevering 8 een ingrijpende beslissing genomen: de Sweeties worden opgeheven. Oh no!

Herverdeling

Toch is het nog niet direct einde verhaal voor Michelle, Michella, Famke en Deveny. Want wat blijkt? De Brokopondo Babes worden herverdeeld in twee teams, en elk van die teams mag een Sranang Sweetie redden.

Esmee kiest ervoor om met Shirley te gaan, en dus vormen Jacomien en Kelly het andere team. Maar dan is er nog een probleem: beide teams willen het liefst Michelle hebben uit de andere groep. De keuze wordt bij Michelle neergelegd, en zij besluit zich aan te sluiten bij Kelly en Jacomien. Daardoor moeten Esmee en Shirley een andere keuze maken, en dat wordt… Michella! Wait, what? 

Jup, ondanks dat Esmee haar eerder niet kon uitstaan, besluiten zij en Shirley toch om Michella te redden van de exit. Shirley is daar hartstikke blij mee, maar Esmee heeft bij nader inzien toch second thoughts: “Nu zit ik met Michella opgescheept. Zo dom.”

Verzoening

En met Michella als tweede keuze, is het helaas einde verhaal voor Famke en Deveny. Maar… daar lijken de twee niet echt mee te zitten. “Wát een opluchting”, reageert Famke. “Ja, ik was er wel echt klaar mee. Het is mooi geweest.”

En ondanks dat Deveny en Famke in de vorige aflevering nog in een knallende ruzie terechtkwamen, lijkt hun gedeelde exit ineens voor een verzoening te zorgen. De twee geven elkaar een knuffel, en besluiten direct dat ze alles gaan uitpraten in het hotel. Terwijl de meiden samen weglopen, zegt Deveny nog: “Wij gaan lekker cocktails drinken” met een big smile op haar gezicht. Wat een twist!

Wij zijn nu al enorm benieuwd of de ladies het tijdens de reünie op 24 februari weer helemaal bijgelegd hebben. Maar voor het zover is, gaan we volgende week eerst genieten van de finale van EMIDJ. Wie zal er met de winst vandoor gaan? We can’t wait!

Bron: Echte Meisjes in de Jungle | Beeld: Jasper Suyk/Rob Jacobs 

Laatste nieuws