Julia Mekkes over breuk met Dave Roelvink: ‘Leefde uit vuilniszakken’

'En toen dacht ik: oké, wat nu?'

Julia Mekkes en Dave Roelvink verbraken ruim vier jaar geleden hun relatie. Hoewel Julia het nu goed voor elkaar heeft en happy together is met een nieuwe lover, zal ze de breuk met Dave nooit vergeten. En dat kwam mede doordat ze letterlijk op straat kwam te staan.

Op straat

In haar podcast Zogenaamd Succesvol blikt de strafrechtadvocaat openhartig terug op haar breuk met Dave een aantal jaar geleden. Toen het stel besloot uit elkaar te gaan, woonden ze samen. Julia had geen eigen huis en kwam daardoor op straat te staan. “Die fout heb ik zeker gemaakt. Toen ging ik met Dave en toen was hij de eigenaar van het huis. Toen het uit was, toen stond ik daar met mijn vuilniszakken. En toen dacht ik: oké, wat nu?”

Ze had weinig keuze en moest daarom wel naar haar moeder toe. “Mijn ouders zeggen nog weleens: ‘Wist je nog dat we met die vuilniszak…’ Mijn moeder heeft 55 vierkante meter en dat is natuurlijk niet heel weinig. Alleen die heeft letterlijk een slaapkamer. Dus om nou in haar huis te barricaderen.” Julia vervolgt: “Dus toen dacht ik wel: ja shit, dan had je eerst alles redelijk voor elkaar, woonde je samen. En toen leefde ik in een keer uit vuilniszakken. En dat huis van mijn moeder was helemaal volgebouwd met kleding.”

Beter geregeld

Julia heeft in ieder geval een hoop geleerd van deze periode. Ze is nu happily in love met haar partner Mischa, maar mocht dit ooit stuklopen, heeft Julia een back-up plan. “We hebben het samen gekocht, maar we hebben we gewoon duidelijke afspraken. Ik denk dat dat alleen maar goed is. Zolang het goed gaat, gaat het goed. En als het misgaat, dan gaan sommige eindes niet altijd zoals iedereen het wilt.”

Bron: RTL Nieuws | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws