Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Lil Kleine geeft zich bloot in documentaire over periode na arrestatie

Lil Kleine is anderhalf jaar lang gevolgd voor een docu.

Lil Kleine komt aan bij de FunX Music Awards

Lil Kleine heeft een enorm roerige periode achter de rug. De zanger werd in 2022 opgepakt nadat er beelden verschenen van de mishandeling van zijn ex Jaimie Vaes. Nu blijkt dat de hele periode na zijn arrestatie is vastgelegd op beeld en binnenkort verschijnt daar een driedelige documentaire van op Amazon Prime.

Mishandeling

In 2022 kwam de relatie van Jaimie en Jorik tot een einde. Er verschenen camerabeelden waarop te zien was hoe Jorik het hoofd van Jaimie tussen een auto en de autodeur klemt. Kort daarna werd Jorik aangehouden en het OM verdacht hem van zware mishandeling. Jaimie verbrak de relatie en het onderzoek naar de zaak loopt nog steeds. Na de arrestatie is Jorik anderhalf jaar lang op de voet gevolgd door een cameraploeg.

In de documentaire geeft Jorik zich volledig bloot en vertelt hij zelf over de gevolgen van de zaak. Zo werd hij gecanceld als artiest, kampte hij met een verslaving en kon hij zijn zoontje Lío niet zien.

Voorwaarden

Sascha Visser, producent van de documentaire, vertelt dat het idee voor de documentaire al op tafel lag nog voordat Yvonne Coldeweijer de beelden over de mishandeling naar buiten bracht. "Wij wilden het alleen doen als hij ons de ruimte zou geven, als we alles zouden mogen laten zien en kritisch mochten zijn en blijven. We hebben in anderhalf jaar tijd dertig dagen gedraaid en hij heeft ons nooit gezegd iets niet te filmen. Een andere voorwaarde van ons was dat Jorik achteraf alleen nog iets mocht wijzigen aan de documentaire als iets niet zo was gegaan als wij het lieten zien. Ook hier heeft hij niets meer veranderd.”

De documentaire verschijnt op 19 januari bij Amazon Prime Video.

Bron: AD | Beeld: YouTube, NL Beeld

Showbizz
  • AMSTERDAM, 25-05-2023, AFAS Live De FunX Music Awards in AFAS Live in Amsterdam. NPO FunX reikt de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland FOTO: Brunopress/Patrick van Emst Op de foto: Jorik Scholten- Lil Kleine komt aan bij de FunX Music Awards