Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Gwen van Poorten begint het jaar goed: 'Life is smiling at me'

'Terwijl er de afgelopen weken uitzonderlijk veel ellende in mijn leven was wist, wonder boven wonder, het geluk me ook te vinden.'

Nederlandse premiere No Hard Feelings

Een tijdje geleden bracht Gwen van Poorten naar buiten dat de verloving tussen haar en haar vriend was verbroken. Tot overmaat van ramp verloor de presentatrice ook nog eens bijna al haar spullen tijdens een verhuizing. Maar na een hele zware periode, lacht het leven Gwen deze eerste dagen van het nieuwe jaar weer toe.

Alles kwijt

Ruim een maand geleden deed Gwen geëmotioneerd haar verhaal in haar Instagram Stories. "Jongens, ik moet jullie wat vertellen. En dat is niet makkelijk. Maar het voelt te groot om nog mee te wachten", begon ze haar verhaal. Vervolgens vertelde ze dat ze een aantal weken geleden haar relatie én verloving had verbroken. De presentatrice werd drie maanden daarvoor ten huwelijk gevraagd. Maar dat was niet het enige waardoor Gwen ontroostbaar was.

"Er is ook iets anders gebeurd waardoor ik heel verdrietig ben op het moment”, legde ze uit. Tijdens de verhuizing die Gwen erop had zitten, was er iets flink misgegaan. Ze had al haar spullen opgeslagen op de verdieping onder haar nieuwe woning, maar door een miscommunicatie hadden verhuizers van de vorige bewoners alle spullen die ze bezat meegenomen en laten vernietigen. “Met alles bedoel ik alles. Al mijn foto’s, erfstukken, herinneringen, kleding. Mijn hele leven”, schreef ze destijds.

Realisatie

Inmiddels zit de presentatrice er een stuk happier bij, zo vertelt ze in een nieuw bericht op Instagram. "Wat een super nieuwe, frisse, blije start moest worden werd de meest absurde situatie ooit", blikt Gwen terug op het hele drama. Toen ze echter middenin de ellende zat, veranderde er iets in haar wat ze zelf nooit voor mogelijk had gehouden. "Iets dat ik, als mooie spullen liefhebber, nooit voor mogelijk had gehouden", aldus de brunette.

 Gwen is er namelijk achter gekomen dat je als mens veel meer aan kunt dan je zelf denkt. "Wat blijkt: spullen heb je niet nodig om je gelukkig te voelen, teveel spullen zorgen voor onrust en je kan als mens nog veel meer hebben dan je denkt", stelt ze.

Positieve instelling

Inmiddels ziet Gwen zelfs de positieve kanten in van wat haar is overkomen. "Ik kreeg de reset waarvan ik niet wist dat ik hem nodig had. Inderdaad, vrij extreem. Het had ook anders gemogen. Maar als je erin zit kan je er maar beter het beste van maken toch?" Ondanks het grote verdriet, zegt de presentatrice steeds meer lucht in haar hoofd te krijgen. Ze ziet het als een nieuwe kans: "Wanneer krijg je nou in dit leven de kans om helemaal opnieuw te beginnen?"

Na een aantal hele diepe dalen, lacht het leven Gwen gelukkig weer toe. "Life is smiling at me, zo in de eerste weken van het jaar. En daar ben ik super dankbaar voor. Diepe dalen maar nu gelukkig vooral veel hoge pieken. Heel gek hoe het leven soms in elkaar zit… Het is in ieder geval niet saai. ;)", beëindigt ze haar verhaal. You go, girl!

Bron: Instagram @gwenvanpoorten | Beeld: NL Beeld

Showbizz
  • 21-06-2023, Pathe ArenA, Amsterdam. Premiere No Hard Feelings. Op de foto: Gwen van Poorten. Foto: BrunoPress/David Heukers