Joan Pronk over kersverse moederschap: ‘Leuker dan verwacht’

'Het gaat erg goed met ons!'

Eind oktober zijn Joan Pronk en Niek Marijnissen trotse ouders geworden van dochtertje Jazzy. Het moge duidelijk zijn dat het stel dolgelukkig is met de komst van hun kleine spruit en in een Q&A op haar Instagram-account laat de kersverse mom weten het moederschap zelfs leuker te vinden dan verwacht.

Kleine Jazzy

Op 26 oktober is Joan, die we onder andere kennen van haar deelname aan Love Island, voor het eerst moeder geworden. “Koppie zo mooi, handjes zo zacht. Welkom lieve Jazzy, op jouw lieve snoetje hebben wij al die tijd gewacht”, schreef ze na de bevalling op Instagram. Inmiddels is hun kleine spruit alweer bijna drie maanden oud (time flies!) en zijn er natuurlijk de nodige ontwikkelingen gemaakt op baby-gebied. Joan geeft haar volgers op the gram daarom de mogelijkheid om haar vragen te stellen aan de hand van een Q&A in haar stories.

Moederschap

Ze beantwoordt meerdere vragen die voornamelijk over mom life gaan, en één volger vraagt specifiek hoe het met de kersverse moeder gaat én hoe het moederschap haar bevalt. Joan geeft daarop vervolgens uitgebreid antwoord. Ze laat weten dat het erg goed gaat met haar en de kleine spruit en dat ze samen voor een paar dagen bij Joan’s familie verblijven. Over het moederschap schrijft ze het volgende: “Ik vind het moederschap leuker dan ik had verwacht en ik geniet er ook van.” Cute!

Wat dat betreft geeft ze ook aan dat ze geluk heeft met een dochter die goed slaapt en daarnaast zegt ze veel meer energie te hebben sinds ze is gestopt met borstvoeding geven. Bij haar antwoord deelt de mommy een lieve foto van zichzelf en haar prachtige dochter. Te lief!

story Joan
Beeld: Instagram @joanpronk

Traumatische bevalling

Inmiddels zit het gezin dus volop op de spreekwoordelijke roze wolk, maar daarvoor moest Joan eerst wel het een en ander verwerken. Ze heeft namelijk een enorm pittige bevalling achter de rug, waarbij steeds wanneer zij perste, de navelstreng om haar dochter’s nekje verstrengeld raakte. “Dat was heel eng”, zei ze destijds in Realitea.

Uiteindelijk is ze ingeknipt om de bevalling veilig te laten verlopen en sloot ze even later haar dochter in haar armen. “Ze zag echt helemaal blauw, ze was net een Smurfje omdat ze letterlijk stikte. Haar hartje werd gemasseerd en ze kreeg een zuurstofmaskertje”, vertelde een geëmotioneerde Joan. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen en is de kleine Jazzy nu hartstikke gezond.

Bron: Instagram @joanpronk | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws