Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: met dit salaris ben je het meest gelukkig

Met dit inkomen kun je jezelf en je naasten onderhouden, sparen en ook nog eens leuke dingen doen.

Hoewel ze zeggen dat geld niet gelukkig maakt, maakt het je leven wel een stuk makkelijker. Maarre, ook dat heeft niets te maken met hoe gelukkig je écht bent. Zo hebben verschillende experts vastgesteld dat er een 'grens' zit aan het geluk van geld, zo legt Fem-Fem uit. Aha!

Geld maakt niet gelukkig

We kunnen er een heel lang verhaal van maken, maar we hebben geld nodig om te kunnen leven. Het is dus ook zeker niet raar dat je moet werken voor je geld, toch? Echter, hoef je niet al het geld van de wereld te verdienen om gelukkig te zijn. Maar wanneer je mensen met een laag inkomen vergelijkt met mensen met een bovengemiddeld inkomen, zul je zien dat de mensen met een laag inkomen wellicht wat meer geldproblemen kampen en dus stress hebben. In dit geval hebben mensen met een hoger inkomen wellicht een gelukkiger leven.

De grens van geluk

Toch is er ook voor de wat hogere inkomens een grens. Zo zou het in principe niet uitmaken of je maandelijks vijfhonderd euro extra op je bank krijgt gestort als je er toch al vijfduizend op hebt staan. Echter, ligt de grens van geluk volgens de experts bij een maandsalaris van zo'n vierduizend euro per maand. Wanneer je dit inkomen hebt, kun je jezelf en je naasten onderhouden, kun je sparen en ook nog eens leuke dingen doen. Mocht je uiteindelijk meer gaan verdienen zou dit verder geen invloed hebben op je geluk, aangezien het niet per se nodig is.

Alhoewel, experts zeggen wel dat de 'druk van meer geld verdienen' kan zorgen voor minder geluk, omdat het toch de nodige stress met zich mee kan brengen. Enne, wie wil er nou eigenlijk energie steken in iets waar je toch geen invloed op hebt? Precies, nobody.

Bron: Beautify | Beeld: Ginny & Georgia