Riley had enorme geldzorgen: ‘Ik zat echt met mijn handen in het haar’

'Halverwege dit jaar had ik zoveel kosten in één keer dat ik echt niet meer wist waar ik het zoeken moest'

We zijn allemaal druk aan het aftellen voor het nieuwe jaar, maar voor deze vrouwen kan 2024 niet snel genoeg komen. Zij kijken namelijk terug op een dramatisch 2023. Riley is één van die mensen, zij kwam deze zomer namelijk met enorme geldzorgen te zitten.

Van daklekkage tot zieke hond

Het zat Riley financieel gezien niet mee deze zomer. “Een daklekkage, een auto die van ellende niet meer reed en een zieke hond die geopereerd moest worden. Halverwege dit jaar had ik zoveel kosten in één keer dat ik echt niet meer wist waar ik het zoeken moest”, vertelt ze in de nieuwste Grazia. Riley wist dan ook niet waar ze het geld vandaan moest halen om al deze kosten te kunnen betalen. “Spaargeld had ik helaas niet en rood staan kon ik ook niet.”

Enorme studieschuld

Maar dat is nog niet het enige probleem, zo vertelt Riley. “Bovendien ben in single en kamp ik nog steeds met een enorme studieschuld, dus even ergens een lening afsluiten, was ook geen optie.” Ze wist dan ook even niet meer waar ze het vandaan moest halen. “Afgelopen zomer zat ik echt met mijn handen in het haar”, deelt Riley eerlijk. “Voor de huur had ik geen geld meer en boodschappen doen, ging maar net.”

Goed nieuws

En net wanneer ze dacht dat het niet meer goed kwam, kreeg Riley onverwacht goed nieuws. “En toen opeens kreeg ik een belangrijk bericht van De Belastingdienst. Het bleek dat ik over 2020, 2021 en 2022 nog huur- en zorgtoeslag terugkreeg”, vertelt ze. “In totaal meer dan 2000 euro! Ik was zo blij. Geen geldzorgen meer in het nieuwe jaar!”

Meer verhalen lezen van vrouwen die klaar zijn met 2023? Je leest ’t in onze Real Life Special in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel! 

Tekst: Renée Brouwer | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws