Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Lesley Versprille over eetproef in EMIDJ: ‘Dat ging helemaal mis’

'Je kan dat mentaal niet uitzetten, dat gaat niet'

Maandagen zijn tegenwoordig een stuk leuker, want dan staat er weer een nieuwe aflevering van Echte Meisjes in de Jungle klaar. Gisteren liepen de gemoederen hoog op; er werden er maar liefst twee meisjes weggestuurd én was het tijd voor de gevreesde eetproef. In gesprek met Grazia blikt Lesley Versprille daarop terug.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van Echte Meisjes in de Jungle.

De eetproef

Voor Lesley was het avontuur in de jungle helaas van korte duur. In de derde aflevering werd ze namelijk naar huis gestuurd door haar teamgenoten. Hoewel ze graag langer had willen blijven, heeft ze in die korte tijd een aantal onvergetelijke dingen meegemaakt – waaronder de gevreesde eetproef! "Ik denk dat de eetproef me toch wel het meest is bijgebleven. Dat vond ik echt zó erg", vertelt ze als we met haar bellen.

Knop omzetten

Als je meedoet aan Echte Meisjes in de Jungle weet je bijna zeker dat er een eetproef in zit. "Dat is echt wel iets wat ik wel kan, dacht ik van tevoren. Maar dat ging helemaal mis", blikt Lesley terug. "Ik dacht dat ik de knop wel kon omzetten. Hap, slik, weg, gewoon kauwen en doorslikken. Maar als je ernaar kijkt, je ziet hoe goor het is en je krijgt die smaak in je mond… Je kan dat mentaal niet uitzetten, dat gaat niet", vertelt de realityster.

Lesley was als derde aan de beurt om een aantal 'Surinaamse delicatessen' weg te werken. Dat de meisjes voor haar over hun nek gingen, hielp niet bepaald mee. "Ik kan er niet tegen als mensen moeten overgeven of kokhalzen, dat vind ik vreselijk", deelt ze. "Jacobien ging eerst en daarna Shirley. Zij moesten beide overgeven en daarna moest ik. Toen was ik al misselijk van hun." Of het beter was gegaan als ze als eerste mocht? "Dan had ik het waarschijnlijk ook niet weggekregen", lacht ze.

Kippenhoofd

Wat het ergste was om te eten? "Ik vond dat kippenhoofd echt het ergste. De snavel zat er nog aan, het was echt heel erg", aldus Lesley. "Ik moest het bij het hanekammetje beetpakken. Ja sorry, dan heb je gewoon al een kippenhoofd vast met dat hanekammetje tussen je vingers. Dan is het eigenlijk al klaar." Toen ze de inhoud van de kip zag werd het er niet veel beter op. "Als ik thuis kip ga snijden ben ik al panisch. De halve kip gooi ik weg omdat ik denk dat is niet goed. En dan zie ik hier zo’n pees en die knapte...toen dacht ik nee, dit krijg ik niet weg." Wij snappen dat maar al te goed, Lesley!

Echte Meisjes in de Jungle is elke maandag te zien bij Videoland. 

Beeld: Jasper Suyk/Rob Jacobs