Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Glitter & glamour: de mooiste looks van de Golden Globes 2024

Hollywood verscheen op zijn mooist op de red carpet.

Lights, camera, glamour! Zondag was het weer tijd voor de uitreiking van de Golden Globes. Heel Hollywood verzamelde zich op de red carpet bij het Beverly Hilton Hotel in de hoop om één van die felbegeerde beeldjes mee naar huis te nemen. Maar wat wij misschien nog wel leuker vinden, is de outfits van de sterren! Tijd om onze favo looks van dit jaar op een rijtje te zetten.

Glitter & glamour

Bij de Golden Globes kan iedereen flink uitpakken met zijn of haar outfit, en dat is dan ook precies wat menig celeb en filmster gisteravond deed. Kijk mee naar een greep uit onze favoriete red carpet-lookes van 2024.

Hij speelt de hoofdrol in één van de populairste films van dit moment; Timothée Chalamet kon dan ook niet ontbreken op de rode loper. De Wonka-acteur verscheen in een all black-outfit, met de nodige glitters op zijn colbert. Een classy look, die Timothée ook een tikketje sexy weet te maken door de bovenste knoopjes van zijn overhemd los te laten. We like! 

Margot Robbie was afgelopen jaar niet weg te denken uit de filmwereld dankzij haar hoofdrol in de film Barbie. De actrice was op meerdere wereldpremières aanwezig, waar ze vaak zelf iconische Barbie-looks droeg. En dat was gisteravond niet anders. Dit keer droeg Margot een outfit die geïnspireerd is op de 1977 SuperStar Barbie. Hoe leuk!

Ook Cassie DiLaura was geïnspireerd door Barbie en verscheen in een volledig roze jurk op de rode loper. Een roze jurk vol pailletten wel te verstaan, inclusief mini-sleep. Heerlijk!

Lange glitterjurken waren populair deze editie van de Golden Globes. Ook Taylor Swift verscheen in een prachtige gifgroene jurk vol pailletten van Gucci. Het is duidelijk dat Taylor in haar Reputation era zit – Swifties zien deze look dan ook als de zoveelste hint dat het album Reputation (Taylor's Version) er snel aankomt. We can't wait! 

Als kersverse CHANEL-ambassadeur is het natuurlijk geen verrassing dat Riley Keough in een prachtige ensemble van het Franse modehuis op de red carpet verscheen. De actrice droeg een apron style topje van witte zijden tule, met een gouden hertenkop erop geborduurd. De kanten sleep maakte de prachtige bustierjurk he-le-maal af! Verder droeg Riley de 'Horizon Lointain' ring in 18K goud met platina, parelmoer en diamanten en 'Coco Crush' oorbellen in 18K wit en beige goud met diamanten van CHANEL Fine Jewelry.

Strikken zijn momenteel helemaal on trend. Tv-persoonlijkheid Zuri Hall heeft die memo gekregen en heeft deze trend doorgevoerd in haar Golden Globes-look. Ze droeg een prachtige rode jurk met – jawel – grote strikken op de achterkant!

Tot gisteravond had de no-pants trend onze harten nog niet echt veroverd, maar Kate Beckinsale brengt ons spontaan op andere gedachten. De actrice rockte een broekloze glitter metallic body met doorschijnende rok. Om het geheel vervolgens af te maken met 15 centimeter hoge platform-pumps met sprankelende zilveren kristallen. Overigens was Kate niet de enige die de metallic look omarmde. Onder anderen Emma Stone, America Ferrera, Julia Garner en Emily Blunt schitterden ook in metallic.

Als Emma Stone een designer trouw is, dan is het wel Louis Vuitton – ze droeg de creaties van het modehuis al tijdens vele red carpet-gelegenheden. Het was dan ook geen verrassing dat ze tijdens de Golden Globes-uitreikingen ook een look droeg van haar go-to designer Nicholas Ghesquire van Louis Vuitton. Emma ging voor romantisch met haar met rozen versierde jurk met elegante pumps.

Andere genodigden zou je niet snel zien in een look à la Billie Eilish, maar met haar Golden Globe-outfit bleef de zangeres trouw aan haar stijl. Ze droeg een boxy zwarte blazer over een blauw gestreepte button-down en combineerde het met een granny-like kaki rok. En misschien wel het meeste Billie-esque aan haar outfit? Dat waren haar Mary Janes die ze droeg met roze sokken. Tijdens een interview op de red carpet onthulde de ster dat ze de schoenen scoorde bij een tweedehands winkel.

Julia Schlaepfer zag er bijna engelachtig uit in haar satijnen vloerlange jurk met hoge nek van designer Danielle Frankel. Ze hield het bovendien elegant en klassiek met een bescheiden rode lip, sleek bun en diamanten oorbellen van Spinelli Kilcollin en Robert Procop en zilveren pumps van Stuart Weitzman.

Met een go big or go home-instelling verscheen Jennifer Lopez in een Nicole + Felicia Couture-jurk met dramatische off the shoulder rozenmouwen. Met haar roze outfit combineerde ze bovendien twee trends van dit moment: de rosette-trend en barbiecore. Ze maakte het geheel af met een kristallen clutch (eveneens in roze) en diamanten oorbellen (ja, ook in roze).

Fashion fluent als altijd verscheen Natalie Portman in een Dior Haute Couture jurk op de rode loper. De jurk met vierkante halslijn en glimmende en gekleurde pailletten combineerde ze met diamanten oorbellen van De Beers en Jimmy Choo’s.

Als iemand goed over haar look heeft nagedacht, is het Oprah Winfrey wel. De producer van de film The Color Purple droeg zelf ook – jawel – the color purple. Oprah droeg een Louis Vuitton-jurk, waar volgens de presentatrice wel 600 (!) uur werk in zat, met matchende paarse schoenen.

Waar mannen normaal in een vrij bescheiden zwarte look op de red carpet verschijnen, gooide Scott Evans het over een andere boeg. Hij ging voor een vleugje blauw, wit en bruin en combineerde dit met zwarte loafers met een wit detail.

And the winner is...

Hoe leuk we de outfits ook vinden, de avond draaide natuurlijk om het eren van de absolute topprestaties in films en series. Het zal geen verrassing zijn dat de films Barbie en Oppenheimer de grooste kanshebbers van de avond waren. Uiteindelijk werd Oppenheimer, een film over de geestelijk vader van de atoombom, de grote winnaar! Hoofdrolspeler Cillian Murphy ging er met een Golden Globe voor beste mannelijke acteur in een dramafilm vandoor. Collega Robert Downey jr. nam het beeldje voor beste ondersteunende acteur mee naar huis. Ook Christopher Nolan, de regisseur van de film, kreeg een prijs: die voor beste regisseur.

De film Barbie ging natuurlijk ook niet zonder prijzen naar huis. Zij kregen de Golden Globe voor best aan de kassa presterende film. Bovendien viel de film van Greta Gerwig in de prijzen voor het lied What Was I Made For van Billie Eilish. Hoofdrolspeelster Margot Robbie zag het beeldje voor beste actrice in een komedie aan zich voorbij gaan. Die ging naar Emma Stone voor haar rol in Poor Things.

Bron: RTL, Marie Claire | Beeld: NL Beeld, Chanel