Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia’s grote jaarhoroscoop: dit kun jij in 2024 verwachten van je gezondheid

Dit hebben de sterren voor jou in petto volgend jaar!

Een nieuwe liefde, eindelijk meer rust, een dikke vette financiële meevaller? In Grazia’s XXL-jaarhoroscoop lees je wat de sterren voorspellen voor jouw sterrenbeeld in 2024. Vandaag bespreken we het thema health. Wat kun jij verwachten op het gebied van gezondheid volgend jaar?

Waterman: 21 januari - 19 februari

Regelmatig tijd voor jezelf nemen is een must in 2024. Dit heb je nodig om met alles wat er gebeurt te dealen. Doe dit wel op jouw manier. Ga vaker mediteren, sporten of wandelen in de natuur. Het is maar net waar jij tot rust komt en tot inzicht kunt komen. Fysiek voel je je dit jaar sterk. Jij mag je echt richten op je psychische en emotionele welzijn en daar zelf een leidende rol in spelen.

Vissen: 20 februari - 20 maart

Je bent een gevoelig teken en je kunt snel overprikkeld raken. Zeker wanneer je je in ongemakkelijke situaties bevindt of blijft hangen in een uitputtende vriendschap of saai werk. Regelmatig me-time en jezelf terugtrekken is dan zeker een must. Dit heb je nodig om weer tot jezelf te komen. Zoek dit jaar een hobby zodat je je artistieke kant kunt ontwikkelen, en lees of mediteer.

Ram: 21 maart - 20 april

Wanneer je in staat bent om de controle los te laten, ga je je steeds beter voelen in 2024. Je hebt het nodig om je vuur kwijt te kunnen en daar kunnen sport, sex en beweging bij helpen. Die uitlaatklep heb je nodig, zeker wanneer je gestrest bent. Blaas op fysieke wijze stoom af en wacht niet tot de zomer om te ontspannen. Plan wekelijks relaxmomenten in om in balans te komen én te blijven.

Stier: 21 april - 20 mei

Je bent dit jaar ook lekker bezig op het gebied van gezondheid. Je eet gezond, laat snacks en alcohol vaker staan en beweegt en sport veel. Ook kan het zijn dat je je meer spiritueel gaat ontwikkelen of aan jezelf gaat werken met behulp van een therapeut. Wat je ook gaat doen: het zorgt voor positieve resultaten waardoor je steeds beter in je vel komt te zitten en ook anderen inspireert om aan de slag te gaan met hun gezondheid.

Tweelingen: 21 mei - 21 juni

Ook al heb jij dit jaar vooral te maken met toffe ontwikkelingen, je hoofd kan er regelmatig overvol door raken. Je hebt het dan nodig om fysiek stoom af te blazen en zo je geest leeg te maken. Denk aan een krachtige work-out of stevige wandeling in de natuur. Ben je een sporter in hart en nieren, besteed daar dan meer tijd aan. Vooral in de maanden februari, oktober en november heb je dit hard nodig.

Kreeft: 22 juni - 22 juli

Hoe jij je voelt is sterk afhankelijk van de sfeer en de mensen om je heen. Zijn er spanningen of confrontaties, dan kruip je het liefst in je schulp. Gelukkig is daar in 2024 niet vaak sprake van. Probeer niet altijd met anderen bezig te zijn, dat put je uit. Zorg dit jaar voor me-time om weer even op te kunnen laden. Een warm bad, een dagje sauna of lekker comfy op de bank met een dekentje een romantische serie bingen.

Leeuw: 23 juli - 23 augustus

De stress die de ontwikkelingen op je werk met zich meebrengen, doen je gezondheid niet bepaald goed. Je carrière is belangrijk voor je en wanneer veranderingen zich aandienen – zonder dat je hier zelf voor gekozen hebt – bezorgt je dat nog meer spanningen. Ontspanning is dan de beste oplossing. Doe datgene waar jij door kunt relaxen. Uiteten met vrienden, sporten, een avondje theater of schilderen of tekenen. Vooral in de eerste maanden van 2024 kan dit hard nodig zijn.

Maagd: 24 augustus - 22 september

De veranderingen die er op meerdere vlakken plaatsvinden dit jaar, maken je nerveus en gestrest. Zeker wanneer je de controle niet los kunt of wilt laten en veranderingen tegenhoudt. Dit zorgt voor een innerlijke strijd, die je behoorlijk kan uitputten. Je hebt overzicht nodig en die vind je door je regelmatig alleen terug te trekken en alles voor jezelf op een rijtje te zetten. Gun jezelf die momenten dit jaar.

Weegschaal: 23 september - 22 oktober

Het liefst ontwijk je lastige issues of confrontaties dit jaar. Zijn ze er toch, dan ga je dit het liefst mentaal aan. Daarmee duw je als het ware je gevoelens en emoties weg. Om je fijn te voelen en in balans te blijven, mag je dit jaar wat vaker stilstaan bij je gevoelens. Hierdoor weet je ook beter waar je zin in hebt en energie van krijgt. Ook mag je best eens minder blij zijn bij anderen.

Schorpioen: 23 oktober - 22 november

Je hoeft het niet allemaal alleen te doen dit jaar, ook al heb je daar wel de kracht en energie voor. Schakel hulp in en krop emoties niet op. Zo maak je het een stuk minder intens voor jezelf dit jaar. Je baan en alle bijbehorende veranderingen kunnen dit jaar soms stress opleveren. Juist dan kan het delen van je zorgen de uitkomst voor je zijn.

Boogschutter: 23 november - 21 december

Wanneer je relatie op de klippen loopt, geeft je dat wel een tik. Ook al weet je in dat geval dat het de beste keuze is. Sport en beweging is voor jou de manier om je hoofd leeg te maken en je emoties te verwerken. Plan hier in 2024 dus regelmatig tijd voor in, om jezelf gezond te houden. Probeer bij stress niet te veel te gaan snacken of drinken. Dat is een valkuil waar je niet in wil stappen.

Steenbok: 22 december - 20 januari

Zowel fysiek als mentaal kom je veel beter in je vel te zitten dan vorig jaar. Je hebt een ware ontwikkeling doorgemaakt en je hebt jezelf en je eigen behoeftes veel beter leren kennen. Aan jou dit jaar de schone taak om al je inzichten toe te passen en te integreren in je leven. Voel waar je behoefte aan hebt en zin in hebt en ga ervoor. Spelen er issues, deel ze dan met je lief of goede vriend(in).

Tekst: Esther van Heerebeek - Het 12e huis | Beeld: Selling Sunset (Netflix)