Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia’s grote jaarhoroscoop: dit wordt jouw geluksdag – en je ongeluksdag in 2024

Ook bespreken we wat je kunt verwachten rondom het thema happiness.

Een nieuwe liefde, eindelijk meer rust, een dikke vette financiële meevaller? In Grazia’s XXL-jaarhoroscoop lees je wat de sterren voorspellen voor jouw sterrenbeeld in 2024. Vandaag bespreken we niet alleen het thema happiness, maar vertellen we je ook wanneer je geluksdag én ongeluksdag op de planning staan volgend jaar.

Waterman: 21 januari – 19 februari

Verandering toestaan is voor jou in 2024 de sleutel naar geluk. Houd ontwikkelingen niet tegen, of het nu om je liefdesleven, werk of andere aspecten in je leven gaat. Eind januari komt transformerende planeet Pluto in jouw teken te staan. Dat is het startschot van een serie ontwikkelingen die je dichter bij jezelf gaan brengen. Het zou jammer zijn wanneer je dat uit angst of behoefte aan controle zou blokkeren. Heb er vertrouwen in dat

dit je goede dingen gaat brengen.

Geluksdag: 15 juni | Ongeluksdag: 22 januari

Vissen: 20 februari – 20 maart

Het loslaten van mensen of situaties die niet meer bij je passen, brengt je meer ruimte en geluk dit jaar. Houd niet vast aan mensen die alleen maar nemen of aan verplichtingen die je frustreren of uitputten. Kies vaker voor jezelf en durf keuzes te maken die goed voor jou voelen. Dan weet je zeker dat er echt mooie momenten aankomen waar je daarna nog heel lang van kunt genieten.

Geluksdag: 25 juli | Ongeluksdag: 30 maart

Ram: 21 maart – 20 april

Ga niet constant de strijd aan. Met jezelf, je lover of mensen in je omgeving. Daar los je namelijk niets mee op en put je jezelf alleen maar mee uit. Om echt gelukkig te kunnen zijn dit jaar, mag je wat meer vertrouwen hebben. In jezelf en alle ontwikkelingen die op je pad gaan komen. Ook al begrijp je misschien niet meteen hoe iets zit of waar het toe leidt, dat wil niet zeggen dat het niet juist is.

Geluksdag: 15 september | Ongeluksdag: 28 januari

Stier: 21 april – 20 mei

Wanneer jij openstaat voor persoonlijke groei en ontwikkeling en kansen grijpt die op je pad komen, kan dit niet anders dan een fantastisch jaar worden. Je hebt de juiste planeten aan je zijde om er zowel zakelijk als privé een succesvol jaar van te maken. Vooral vanaf de maand mei loopt alles op rolletjes en voel je je on top of the world – en dat straal je uit naar je omgeving.

Geluksdag: 12 juli | Ongeluksdag: 5 april

Tweelingen: 21 mei – 21 juni

Jij houdt van veel mensen om je heen en lekker veel reuring, daar word je blij van. Daar komt dit jaar nog een schepje bovenop. Je mag rekenen op nieuwe ontmoetingen – zowel zakelijk als privé – die het leven nog leuker, interessanter of uitdagender voor je maken. Doe jezelf een plezier en ga dit jaar ook regelmatig ergens naartoe waar je normaal gesproken niet snel naartoe zou gaan. Die nieuwe uitdagingen en plekken maken je supergelukkig.

Geluksdag: 11 juni | Ongeluksdag: 7 februari

Kreeft: 22 juni – 22 juli

Tijd met je lief, vrienden, gezin of familie maken je doorgaans gelukkig. Je bent compleet in je comfortzone wanneer je voor anderen kunt zorgen of koken. Toch gebeurt dit alles niet vanzelf dit jaar. Er wordt vaker je initiatief gevraagd. Vooral wanneer je gezellig wilt borrelen met vrienden of een romantisch weekendje wil boeken met je lover. Creëer dit jaar zelf meer happiness door regelmatig qualitytime met je dierbaren in te plannen.

Geluksdag: 6 augustus | Ongeluksdag: 12 april

Leeuw: 23 juli – 23 augustus

Samenzijn of feesten met vrienden, leuke collega’s of familie is jouw bron van happiness. Het is in 2024 essentieel dat je hier tijd voor vrijmaakt, juist wanneer het druk is en je er eigenlijk geen tijd voor hebt. Dan heb je het het hardst nodig. Gelukkig beloven de planeten voldoende momenten om op dit vlak aan je trekken te komen. Vooral de maanden augustus en september zien er op dit vlak goed uit.

Geluksdag: 2 augustus | Ongeluksdag: 8 januari

Maagd: 24 augustus – 22 september

Een duidelijke routine maakt jou blij. Hoe saai anderen dat misschien ook vinden, jij vaart er wel bij. Toch is het goed om af en toe je comfortzone te verlaten en open te staan voor kansen, ontmoetingen en nieuwe ervaringen. Dit gaat je jaar namelijk verrijken en toffer maken. Laat verstand en controle af en toe voor wat het is en laat je verrassen door wat de planeten voor je in petto hebben.

Geluksdag: 12 november | Ongeluksdag: 19 maart

Weegschaal: 23 september – 22 oktober

Voor jou is samenzijn met anderen de weg naar geluk. Op dat vlak ziet het er super voor je uit dit jaar. De planeten hebben bijzondere ontmoetingen en speciale happenings voor je op het programma staan, waardoor je volledig aan je trekken komt. Blijf wel open en eerlijk naar je partner en vriendinnen toe, vooral over je gevoelens. Je kunt je namelijk wel eens vrolijker voordoen dan je je voelt en dat hoeft niet.

Geluksdag: 25 april | Ongeluksdag: 28 maart

Schorpioen: 23 oktober – 22 november

Je voelt een sterk verlangen om je leven beter op de rit te krijgen in 2024. Het meer naar je zin te maken, zodat je er meer voldoening en plezier uit kunt halen. Dat heeft voor jou echt prioriteit en daardoor is de kans groot dat je hier positieve resultaten in boekt. Maak daarbij niet alleen verstandelijke en objectieve keuzes en beslissingen. Betrek juist je ijzersterke gevoel en intuïtie erbij, om je gewenste doelen te bereiken.

Geluksdag: 31 augustus | Ongeluksdag: 20 mei

Boogschutter: 23 november – 21 december

Zodra je onafhankelijkheid in het gedrang komt, ga je stuiteren. Je hebt het in 2024 echt nodig om je eigen koers te bepalen en niet beperkt te worden. Gaat iets of iemand dwarsliggen, dan kun je hier genadeloos tegenin gaan. Daar maak je misschien niet altijd vrienden mee, maar hierdoor blijf je wel trouw aan jezelf en dat is belangrijk om je uiteindelijk gelukkig te voelen.

Geluksdag: 22 november | Ongeluksdag: 8 april

Steenbok: 22 december – 20 januari

Juist omdat planeet Pluto van het podium verdwijnt, kun jij je gelukkiger en vrijer gaan voelen dit jaar. Je neemt je baan of andere verplichtingen minder serieus en je hebt steeds vaker door waar het werkelijk om draait in het leven. Ook maak je vaker tijd vrij voor een (korte) vakantie en je haalt oude contacten aan. Vooral de maand juni 2024 ziet er veelbelovend voor je uit. Trek dit jaar alles uit de kast om extra te genieten.

Geluksdag: 3 juni | Ongeluksdag: 2 februari

Tekst: Esther van Heerebeek – Het 12e huis | Beeld: Selling Sunset (Netflix)