Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Anne Vedder over zwangerschap: ‘Dit is gewoon ons kindje’

In een exclusief interview vertelt Anne alles over haar zwangerschap.

Toen Anne Vedder en haar vriend Stephan Leicher werden verrast door een positieve zwangerschapstest, wilde de Vedder & Vedder-oprichtster het eerst voor haar inner circle houden. Maar nu mag iedereen het weten: ze krijgen een baby! In een exclusief interview in de nieuwste Grazia vertelt Anne er alles over.

Positieve zwangerschapstest

“Ik was net terug van vakantie en al een tijdje niet ongesteld", deelt Anne over het moment dat ze ontdekte dat ze zwanger is. "Dat gebeurde wel vaker. Toch besloot ik voor de zekerheid een test te doen. Stond ik daar ineens met een positieve test. Ik schrok me rot en deed er meteen nog één: ook positief", vertelt ze. "We hadden inmiddels naar elkaar uitgesproken dat we allebei kinderen willen en niet te lang wilden wachten: Stephan is 41, ik ben 34. Maar we hadden niet gezegd: dit is het moment. Dus dat het zo snel zou zijn, had ik echt niet verwacht.”

Eerste reactie

“Ik schrok me kapot – ook omdat het dus niet gepland was – en ik vond het spannend om aan Stephan te vertellen", geeft Anne toe. "Ik had geen idee hoe hij zou reageren. In paniek belde ik mijn zussen, die meteen heel blij waren, en vroeg: ‘Hoe moet ik dit aan Steef vertellen?!’ Waarop zij reageerden: ‘Bel hem gewoon meteen.’" Stephan was op dat moment gelukkig in Nederland. "Vervolgens heb ik hem gebeld en gevraagd meteen naar mijn huis te komen. Ondertussen ben ik naar kantoor geracet en heb snel een Vedder & Vedder-armbandje met ‘Daddy to be’ gemaakt", vertelt ze. "Toen hij het armbandje en de positieve tests zag, was hij superblij. Door zijn enthousiaste reactie viel er een enorme last van mijn schouders.” Ahw!

Geslacht bekendmaken

Waar Anne het meest naar uitkijkt? “Met kerst willen we het geslacht bekendmaken, omdat dat ons een extra speciaal moment lijkt", verklapt ze. "Verder kan ik niet wachten om de baby straks samen met Frankie (het dochtertje van tweelingzus Esther, red.) te zien, hopelijk worden het beste vriendjes." Voordat het zover is wil Anne eerst nog volop genieten van bijzondere momenten. "Zoals toen Stephan en ik laatst in Thailand waren en ik de baby voor het eerst voelde schoppen. Zo speciaal, echt een besefmoment: dit is gewoon ons kindje.”

Het volledige interview met Anne én een prachtige fotoshoot samen met Stephan vind je in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel! 

Tekst: Kim Buitenhuis | Fotografie: Martijn Senders @studiomartijnsenders | Styling: Pedro Dias @pedrojjdias | Make-up & haar: Yvonne Nusdorfer @yvonneusdorfer @narsissist @balmainharicouture