Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Tamara en Maria blikken terug op ruzie: ‘Ik ben er lang verdrietig om geweest’

'We waren soms toch wel erg pittig naar elkaar toe'

We kennen Maria Tailor en Tamara Elbaz natuurlijk van The Real Housewives of Amsterdam, maar de ladies gaan way back. Jarenlang waren de twee onafscheidelijk en hadden ze zelfs een succesvol kledingmerk samen. Totdat ze acht jaar geleden ruzie kregen en hun wegen scheidden. Inmiddels is het weer helemaal goed tussen Maria en Tamara, maar wat is er nou precies gebeurd in die tijd? Ze vertellen het in Beau Monde.

Onafscheidelijk

De dames geven in de nieuwste Beau Monde antwoord op een prangende vraag: waarom kregen ze eigenlijk ruzie? “We groeiden snel uit elkaar: ik was acht jaar geleden net moeder geworden van Amelle en stapte af van die ambitieuze businesstrein waar Tamara nog op zat", vertelt Maria. "We hadden toen samen een kledingmerk, Tailor&Elbaz, en ik hoefde niet meer het meest succesvolle merk te worden. Niet bewust hoor, maar opeens was iets anders belangrijker. Moeder worden was altijd mijn grootste droom, en toen die uitkwam, wilde ik er vooral voor mijn gezin zijn. Werk kwam op de tweede plaats.”

Tamara vult aan: “In die tijd vroeg ik me ook af – nadat we een aantal jaren onafscheidelijk waren – heeft Maria mij nog wel nodig?” Ze legt uit dat ze ‘onzeker’ werd over de rol die zij in Maria’s leven speelde. Vervolgens stelt Maria voor om dan maar uit hun bedrijf te stappen, maar wat haar betreft hadden de twee beste vriendinnen kunnen blijven, deelt ze. Voor Tamara lag dat anders. “Dat zag ik niet zo. Ik kan best radicaal zijn en na een paar discussies en misverstanden was het boek wat mij betreft dicht. Klaar en door.”

Geen makkelijke beslissing

Beide dames beamen meteen dat dit absoluut geen makkelijke beslissing was. “Maria was familie voor me en ik ben er lang verdrietig om geweest. Alsof mijn verkering uit was gegaan…”, deelt Tamara. Maria stelt op haar beurt dat zij Tamara ook erg gemist heeft – “Zeker in het begin” – maar dat het ‘gat’ bij haar sneller gevuld was. Uiteindelijk stellen beiden dat het ‘goed’ was dat het zo is gelopen.

“We waren soms toch wel erg pittig naar elkaar toe”, deelt Maria. “We hadden discussies over de stomste dingen: over make-up op foto’s en zo”, legt Tamara uit. “Nu denk ik: waar maakten we ons druk over. Maar ook: wat was het goed dat we afstand namen van elkaar. Zo konden we ons allebei – los van elkaar – ontwikkelen.”

Eerste contact

Uiteindelijk duurt het dus járen voordat de twee het bijleggen. Maria deelt dat zij de eerste was die weer contact zocht: “Nadat ik in de media vernam dat Tamara’s relatie na elf jaar over was, heb ik haar spontaan een appje gestuurd: ‘Ik hoop dat het goed met je gaat en als je eens wilt praten, ben ik er voor je.’ Zoiets…”

Tamara legt uit dat zij aangenaam verrast was door het appje, maar niet meteen weer op de koffie hoefde bij haar voormalige bestie. Uiteindelijk moest er een derde housewife aan te pas komen om het duo weer bij elkaar te brengen: “Mijn omgeving was ook zo terughoudend, want die hebben me een jaar in de kreukels zien liggen na het beëindigen van de vriendschap. Maar toen kwam ik Kimmylien tegen. ‘Spreek gewoon eens met Maria af,’ zei ze. ‘Jullie hadden altijd zo’n mooie vriendschap en ook Maria is ouder geworden.’ Dus toen heb ik Maria geappt en ben op haar uitnodiging ingegaan.” Maria: “En dat was meteen weer als vanouds. Alsof we elkaar de week ervoor nog hadden gezien…”

“Dat geeft wel aan hoe diep het zit, dat we het zo weer konden oppakken”, vertelt Tamara. “Soms gaat er wel een steek door me heen, zo van: jammer dan ik die periode met haar kinderen heb gemist. Dat ik er toen Maria’s relatie uitging niet voor haar was. Maar nogmaals, de afstand is goed geweest. En het is wat het is.”

Het hele interview met Maria en Tamara lees je in de nieuwste Beau Monde. Vanaf morgen in de winkel! 

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld