Iris in tranen tijdens eilandraad: ‘Je bent echt een gore rat’

Ouch!

Iris Enthoven ligt al sinds het begin van haar Expeditie Robinson-avontuur goed in de groep. Toch blijkt op de laatste eilandraad dat een deel van de expeditieleden achter haar rug om een vals spelletje hebben gespeeld. Iris denkt er zeker van te zijn door te gaan, maar de groep heeft een ander plan…

Let op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van Expeditie Robinson. 

Heimwee

Mark Baanders weet tijdens een loodzware proef immuniteit te winnen. Helaas eindigt Jochen Otten als laatste, waardoor hij tegen Radmilo Soda moet duelleren voor stemrecht. Iris is al zeker van haar stemrecht en mag tijdens de eilandraad dus gewoon stemmen. Ze gaat met het volste vertrouwen de eilandraad in. ”Ik voel mij heel warm en welkom in deze groep, en daar ben ik heel dankbaar voor en blij mee”, zegt ze nietsvermoedend vlak voor de stemming. En dan zorgt de groep voor een plottwist. Radmilo Soda liet de groep – ditmaal écht – weten dat hij heimwee heeft en zijn gezin mist, en verzocht iedereen nogmaals om op hem te stemmen. Goed nieuws voor Iris, zou je denken.

Spel gespeeld

Maar niets is minder waar. Tijdens de eilandraad blijkt dat de meeste stemmen voor Iris zijn. Als de laatste stem met haar naam erop tevoorschijn komt, is ze zichtbaar geschokt. “Maar, Rambo heeft toch aangegeven dat hij naar huis wil? Dus ik snap het niet helemaal goed? Rambo gaat. Die wil gaan”, zegt ze. ”Dit is de stemming”, legt presentatrice Nicolette Kluiver haar uit. Wanneer het bij Iris indaalt dat zij de expeditie moet verlaten, zegt ze: “Ik heb me echt een beetje vergist denk ik…”

Iris vindt het niet eerlijk en snapt de keuze van de groep niet. Jochen legt uit: “De vorige eilandraad is de toon gezet, en ik wist echt niet meer wie ik wel en niet kon vertrouwen”, zegt hij, waarmee hij doelt op het voorval van vorige week. Hij probeert de daden van de groep te verantwoorden, maar Iris wil er niks van weten. ”Er is geen ‘maar’ Jochen.”

Wanneer Nicolette aankondigt dat er afscheid genomen mag worden van Iris, vertelt Radmilo: ”Ik ga ook weg. Ik heb duidelijk aangegeven dat ik de groep ga verlaten, dus ik ga vanavond naar huis”, zegt hij resoluut. ”Dus je geeft op?”, vraagt Nicolette. ”Dan geef ik op…ik ben er klaar mee.” Het zijn uiteindelijk Iris én Radmilo die de expeditie moeten verlaten.

Droom verpest

In shock neemt Iris afscheid. “Ik wil nog niet gaan”, zegt ze terwijl ze huilend in de armen van haar maatje Mark valt. Floris Göbel en Guido Spek begrijpen niet wat er zojuist is gebeurd. Iris vraagt aan Guido of hij ook op haar heeft gestemd. “Natuurlijk niet”, zegt hij. Het is voor Iris nu duidelijk dat Willem Voogd, met wie ze de nacht nog ‘gezellig’ heeft doorgebracht op winnaarseiland, heeft meegewerkt aan het plan om haar eruit te krijgen. Ze kijkt hem boos aan bij het afscheid en zegt: “Willem, je bent echt een gore rat, holy sh*t. Bedankt voor het verpesten van mijn droom.” Aiii….

Bron: RTL Boulevard, Expeditie Robinson | Beeld: Shotbysud

Laatste nieuws