Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oh noo: Maxim Froger kampt met heimwee in Expeditie Robinson

Hij neemt daarom een moeilijke beslissing...

De samensmelting is geweest, dus het is nu ieder voor zich in Expeditie Robinson. Krista Arriëns is vorige week door het oog van de naald gekropen, maar ligt ook in de aflevering van gisteren weer onder vuur. Maxim Froger deelt dat zijn heimwee steeds erger wordt en neemt daarom een moeilijke beslissing. Hoe gaat dit aflopen?

Let op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van Expeditie Robinson. 

Niet lekker in de groep

Het is inmiddels wel duidelijk dat Krista niet helemaal lekker in de groep ligt. Vorige week verloor ze de proef én kreeg ze de meeste stemmen op de eilandraad. In dezelfde aflevering besloot Jaimie Vaes om naar huis te gaan. Een gelukje voor Krista, want daarom mocht zij toch blijven – al kreeg ze wel een zwarte stem op de volgende eilandraad. Hierdoor was de stemming de volgende dag niet heel gezellig op het kamp. Een aantal Expeditieleden zijn namelijk niet blij dat Krista er nog steeds is. Krista daarentegen is het vooral zat dat er de hele dat over haar gepraat wordt. "Het komt me wel een beetje m'n strot uit om te horen hoe Iris (Enthoven, red.) en Mark (Baanders, red.) over mij praten. En dat je wordt uitgelachen", zegt ze. "Dit is echt niet oké."

Heimwee

Maxim loopt ondertussen met hele andere problemen rond. Hij heeft enorme heimwee, en heeft steeds meer het gevoel terug naar huis te willen. Als hij met Jochen Otten, de winnaar van de proef, en Guido Spek naar winnaarseiland mag, hakt hij een knoop door. "Ik heb even goed nagedacht. Ik weet niet wat de rest doet, maar ik zou het fijn vinden als jullie op mij willen stemmen", zegt hij tegen Jochen en Guido. "Ik wil gewoon terug naar mijn thuis, naar mijn moeder, naar mijn vrouwtje, naar mijn familie." Ahw!

Spannende eilandraad

De eilandraad is wederom spannend! Het is een nek-aan-nekrace tussen Krista, die wederom een hoop stemmen krijt, en Maxim. Uiteindelijk krijgt de Froger-telg de meeste stemmen en moet hij de Expeditie verlaten. "Ik heb er vrede mee en ik ben klaar om naar huis te gaan", zegt hij na afloop. "Ik heb veel geleerd over mezelf. Veel mooie dingen en ook wel veel slechte dingen, moet ik zeggen. (...) Het heethoofdige kan wel wat minder af en toe." Krista kruipt door deze beslissing wederom door het oog van de naald. Maar of iedereen daar nu zo blij mee is...

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Shotbysud