Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De Froger-schoonzusjes over camperreis: ‘We gingen voor de full experience’

'Vooraf dacht ik dan ook: dit kan best pittig worden', vertelt Ann Dominique.

Met je 15-koppige schoonfamilie in vijf campers een reis maken door het regenachtige Engeland. De Froger-schoonzusjes Ruby, Sammy en Ann Dominique deden het voor de nieuwe TLC-serie De Frogers: Happy Campers. In de nieuwste Grazia vertellen de ladies hoe dat is bevallen.

Regenjassen en crocs

Of ze zin hadden in deze camperreis met de schoonfamilie of er juist tegenop zagen? “Ik ben alweer zes jaar samen met Danny en heb al wat mooie reisjes mee mogen maken met René en Natas", vertelt Ann Dominique. "Zo zijn we in onze beginperiode een keer met z’n allen met een boot weggeweest waar we aan boord sliepen, ook een soort kamperen. Dus ik wist wel een beetje wat te verwachten. Al is een luxereis langs het zonnige Saint Tropez, Cannes en Monaco natuurlijk niet te vergelijken met een camperreis door het regenachtige Engeland. Vooraf dacht ik dan ook: dit kan best pittig worden", geeft ze toe. "Ik was ook nog nooit met een camper weggeweest. Ruby, Sammy en ik hebben van tevoren via de app wekenlang contact gehad en dan natuurlijk vooral over: welke kleren moeten we mee? Eén ding stond vast: regenlaarzen, regenjassen én crocs om de campinglook compleet te maken.”

Toiletrol onder de arm

“Ik ben inmiddels drie jaar samen met Didier dus ook voor mij was het niet het eerste tripje met de schoonfamilie, maar wel de eerste camperreis", vertelt Sammy. "Ik had het geluk dat ik na week één even tussendoor weg mocht om mijn zoontje naar huis te brengen, die helaas weer naar school moest. Daardoor kon ik nog snel wat nieuwe setjes meenemen", verklapt ze. "Vooral comfortabele joggingoutfits. Gelukkig heb je die tegenwoordig ook in allerlei mooie stoffen zoals denim, dus we liepen er niet helemaal als slons bij. Op die toiletrol onder onze arm na, want ja: we gingen natuurlijk wel voor de full camping experience."

Goed voorbereid

“We spraken ook af om in ieder geval één leuke outfit mee te nemen voor de champagneproeverij die op de planning stond", deelt Ruby. "Verder zat mijn tas vol leggings, truien, sneakers en natuurlijk ook crocs. Op mijn groep acht schoolkamp na had ik geen kampeerervaring, dus ook geen idee wat te verwachten", vertelt ze. "Met de schoonfamilie had ik wel een heel gezellige wintersportervaring gehad, maar toen zaten we in een hotelkamer, nu in een gehorige camper. Even schakelen dus, maar ik had er zeker zin in: er is altijd iets te beleven met de familie! Maxim en ik waren in ieder geval goed voorbereid door voor vertrek de camper gezellig in te richten, inclusief kaarsjes en kussens.”

Het volledige interview met Sammy, Ruby en Ann Dominique lees je in de nieuwste Grazia. Morgen in de winkel! 

Tekst: Kim Buitenhuis | Beeld: Mark Engelen, TLC