Lisa: ‘Mijn ex eist dat ik hem terugbetaal’

Hij dreigt inmiddels om een aanklacht tegen haar in te dienen. 

Lisa* is twee jaar happy together met haar huidige partner. Er is helaas alleen één persoon die hun liefdesgeluk in de weg staat, en dat is haar ex Dylan. Hoewel ze alweer jaren uit elkaar zijn, blijft hij contact met haar zoeken. Waarom? Volgens hem is Lisa hem nog geld verschuldigd. Lisa is er helemaal klaar mee en wil dat het stopt. Ze vraagt de lezers op het platform Reddit om advies.

Kalverliefde

“Toen ik hem leerde kennen was ik dertien, hij was twintig jaar oud”, begint Lisa haar verhaal. “We begonnen te daten toen ik vijftien was.” De relatie stelde eigenlijk niet zoveel voor. “We deden het stiekem en hielden onze relatie geheim, mede doordat het aanzienlijke leeftijdsverschil tussen ons. De relatie zelf was nogal toxic te noemen, en dat is nog een understatement”, aldus Lisa. “Ik moest hem altijd smeken om tijd met mij te spenderen en was altijd degenen die gesprekken initieerde, zowel online als in het echt.” Mark gedroeg zich vaak afstandelijk en had het altijd ’te druk’ voor haar. Waar hij zich dan mee bezighield, was ook voor Lisa een raadsel.

Bonnenboekje

“Maar het raarste komt nog: hij schreef alles op wat hij voor mij betaalde. Ook wat hij aan mij uitgaf wat betreft cadeaus werd genoteerd in zijn ‘bonnenboekje'”, vervolgt Lisa haar verhaal. Omdat haar ex al een stuk ouder was toen ze begonnen met daten en daarom ook meer verdiende, betaalde hij logischerwijs ook meer voor de dingen die ze samen deden. “Toen we uit elkaar gingen, pakte hij zijn notities erbij en begon hij het geld van mij terug te eisen. Ik vind het allereerst al belachelijk dat hij het geld terugvraagt en daarnaast heb ik het geld op dit moment gewoon niet. Dit heb ik ook eerlijk bij hem aangegeven.” Haar eerlijkheid mocht echter niet baten en haar ex Dylan dreigt inmiddels om een aanklacht tegen haar in te dienen.

Tikkie?

“Wat ik ook nog wel belangrijk vindt om te vermelden, is dat hij echt niet álles betaald heeft. Ik heb ook zeker mijn steentje bijgedragen, maar dat geld heb ik nooit teruggevraagd. Want, waarom zou je?”, voegt Lisa er nog aan toe. “Ik ben ten einde raad en heb totaal geen zin in een aanklacht aan m’n broek. Maar ik vraag me af of hij me hier überhaupt voor kan aanklagen. Wat denken jullie?”

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws