Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Maaike: 'Mijn vriend heeft alleen maar knappe vrouwelijke collega's

'Mijn vriend is alleen bevriend met de vrouwen waarmee hij werkt. En ze zijn allemaal prachtig'

Maaike* is anderhalf jaar samen met haar vriend Rik en ze zijn over het algemeen erg gelukkig samen. Onlangs heeft ze echter ontdekt dat haar vriend een wel héél goede band heeft met een aantal van zijn vrouwelijke collega's. Als klap op de vuurpijl zijn die vrouwen allemaal ook nog eens bloedmooi. Hierdoor steekt haar onzekerheid de kop op en gaat het steeds slechter met haar mentale gezondheid. Ze vraagt lezers van het platform Reddit om advies.

Vergelijken

"Mijn vriend is alleen bevriend met de vrouwen waarmee hij werkt. En ze zijn allemaal prachtig", begint Maaike haar verhaal. "Hij werkt in een hotel en is met geen één van zijn mannelijke collega's bevriend. En er is één vrouwelijke collega die mij heel zenuwachtig maakt, zij is absoluut prachtig." Onbewust vergelijkt Maaike zichzelf met de collega waar haar vriend zo close mee is. "In vergelijking met haar zie ik eruit als een beschimmeld brood", schrijft ze. "Ze Whatsappen veel en praten ook via Facebook Messenger. Rik haalt koffie voor haar en hemzelf als hij voor zijn werk langs een koffietentje komt en stuurt haar berichtjes die vergelijkbaar zijn met die naar mij." Maaike heeft het gevoel dat haar vriend de berichten die hij naar haar stuurt, gewoon kopieert en plakt naar zijn collega.

Onraad

"Ik wist niet dat ze bestond totdat ik zag dat ze bijna alles wat hij op Facebook plaatste likete", vervolgt Maaike haar verhaal. "Ik vroeg hem wie ze was, en Rik zei dat het gewoon een collega was." Maaike kon het vanzelfsprekend niet laten om een kijkje te nemen op de Facebookpagina van zijn collega. "Ik vertelde hem dat ik haar graag zou willen ontmoeten, want afgaande op haar Facebookpagina, denk ik dat we het heel goed met elkaar zouden kunnen vinden", vertelt ze. Daarbij wou Maaike graag haar nogal kleine sociale kring vergroten. De collega's van haar vriend leken haar een mooi startpunt hiervoor. "Nou, daar was hij het duidelijk niet mee eens. Mijn vraag zorgde ervoor dat hij zich super raar begon te gedragen, waardoor bij mij de alarmbellen gingen rinkelen. Ik besloot daarom om hun 'professionele relatie' eens verder onder de loep te nemen."

Gezamenlijke hobby

"Het blijkt dat ze erg van gamen houdt, iets waar Rik super gepassioneerd over is", vertelt Maaike verder. Haar vriend heeft regelmatig geprobeerd om Maaike te enthousiasmeren wat betreft zijn hobby, maar deze pogingen waren tevergeefs. "Ik ben er gewoon niet zo goed in. Ik probeerde het voor hem, maar ik vind het simpelweg ook niet zo heel erg leuk. En nu heeft hij dus iemand gevonden die deze hobby met hem deelt en waarmee hij erover kan praten", concludeert Maaike.

Onzeker

"Door dit alles ben ik de laatste tijd zo onzeker dat mijn eetstoornis weer de kop opsteekt", vervolgt ze haar verhaal. "Ik ben het afgelopen jaar bijna tien kilo aangekomen en ik daardoor voel ik me ook nog eens vreselijk over mezelf. En als hij met deze buitengewoon mooie vrouw praat, zijn geld aan haar besteedt én mij niet met haar in contact wil brengen, maakt dat dat ik me nog meer onzeker voel over mezelf." Maaike is zich ervan bewust dat er dringend iets moet veranderen, voordat de situatie echt giftig begint te worden.

Jaloers

"Ik moet uitzoeken hoe ik in deze situatie mijn grens aan kan geven, zonder jaloers over te komen", stelt Maaike.  "Ik weet namelijk zeker dat ik het mentaal niet langer aan kan dat hij zoveel met haar omgaat. Aan de andere kant wil ik hem niet wegduwen door mijn jaloezie."

Maaike weet niet zo goed hoe ze het aan moet pakken. "Ik vertrouw hem, en ik denk niet dat hij me fysiek zou bedriegen. Maar waarom wil hij dan niet dat ik haar ontmoet? Is het terecht dat ik mij hier zorgen over maak? Moet ik een duidelijke grens stellen met het risico dat ik jaloers overkom? Ik wil hem niet verliezen, maar ik wil mezelf ook niet verliezen", beëindigt Maaike haar verhaal.

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit deelt de vrouw haar verhaal onder de naam shmashleyshmith.

Bron: Reddit | Beeld: Pexels