Gover Meit openhartig over zijn allergrootste liefde

'Ik denk dat het tussen ons fout is gegaan omdat mijn andere grote liefde het podium is.'

Gover Meit koppelen we onlosmakelijk aan zijn alter ego Stefano Keizers. Als Stefano deed hij mee aan verschillende tv-programma’s, zoals Expeditie Robinson en Het Perfecte Plaatje. Van deze naam raakte hij zo zat, dat hij ‘m inmiddels voor eeuwig heeft afgezworen. Momenteel staat hij op de theaterplanken als Donny Ronny, met zijn nieuwe voorstelling ‘Bossen‘. Weinig tijd dus om stil te zitten voor deze bezige bij, maar op welke manier beïnvloedt dat zijn liefdesleven? Hij doet daarover een boekje open in een interview met Beau Monde.

Pijnlijk

In het interview met Beau Monde wordt uitvoerig op Govers carrière ingegaan, maar ook zijn privéleven blijft niet onbesproken. Wie of wat zijn grootste liefde is, noemt hij een ‘pijnlijk onderwerp’. De cabaretier legt uit waarom: “Want ik denk dat Ellis de grote liefde van mijn leven is. Maar we hebben geen relatie meer en ze heeft me expliciet gevraagd om niet meer haar volledige naam te noemen in interviews, omdat ze niet wil dat mensen die haar googlen, 40.000 artikelen tegenkomen waarin ik het over haar heb.” Duidelijke taal…

Andere grote liefde

De reden voor de break-up is wat Gover betreft duidelijk, maar hij vermoedt dat zijn ex daar andere ideeën over heeft. “Misschien zal zij zeggen dat het aan mij lag”, begint hij zijn verhaal, “maar ik denk dat het tussen ons fout is gegaan omdat mijn andere grote liefde het podium is.” Gover voelt naar eigen zeggen een ‘sterke, onvoorwaardelijke drang’ om de wereld die in zijn hoofd zit, werkelijkheid te maken. En als dat ten koste gaat van de relatie met de mensen om hem heen, dan is dat maar even zo. “Daar schuif ik alles voor opzij”, aldus de creatieveling.

Trots?

Vroeger kon de kleinkunstenaar erg trots zijn op zijn vermogen om alles en iedereen aan de kant de schuiven voor zijn eigen persoonlijke doelen. “Maar hoe langer ik leef, hoe triester dat wordt”, bekent hij. Inmiddels ziet hij de tragiek ervan in dat hij makkelijker kan houden van iets abstracts, waardoor tot nu toe geen enkele liefdesrelatie stand heeft gehouden. Ahw!

Monogamie

Om in de relatie-sferen te blijven, wordt Gover de vraag gesteld of hij monogaam is. Daarop geeft de tv-persoonlijkheid een verrassend antwoord. “Ja, dat ben ik. Al ben ik inmiddels zo wanhopig dat ik er waarschijnlijk ook mee zou instemmen als iemand iets anders van me zou eisen.” Wel wil hij uiteindelijk het liefst eindigen in een monogame relatie, aangezien hij denkt dat hij daar het rustigst van wordt. “En dat is wel waar ik uiteindelijk naar op zoek ben: rust.” Wij hopen van harte dat Gover snel een leuke partner vindt bij wie hij die rust zal vinden.

Het volledige interview met Gover Meit lees je in de nieuwste Beau Monde. Vanaf nu in de winkel!

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws